Tarragona Jove

Comença la 9a edició de l’SCAN

DIJOUS 17/11 ARRIBA EL PRIMER DELS DIÀLEGS SCAN “LLUMS, CÀMERA, TRETS. GUERRA I CULTURA VISUAL”

Divendres, el Festival internacional de fotografia de Tarragona donarà el tret de sortida a la seva novena edició amb la ruta inaugural d’exposicions

Aquest divendres, el Festival Internacional de Fotografia de Tarragona donarà el tret de sortida a la seva novena edició. Abans però, aquest dijous a les 18.30 h tindrà lloc el primer dels Diàlegs SCAN “Llums, càmera, trets. Guerra i cultura visual”, un espai del festival pensat específicament per aprofundir en el mitjà fotogràfic i la cultura audiovisual. La investigadora especialitzada en Fotografia Contemporània i Història de la Fotografia, Arola Valls, encetarà aquest cicle de xerrades amb “El caràcter depredatori de la imatge fotogràfica”, que analitzarà l’analogia entre la càmera fotogràfica i una arma de foc en els conflictes bèl·lics contemporanis. La cita es celebrarà als Serveis Territorials de Tarragona, a cura d’Alexandra Laudo (Heroínas de la Cultura).

Divendres, amb la Ruta inaugural SCAN, s’estrenaran algunes de les principals exposicions del certamen, com ara “Wartime!”, emmarcada en el tradicional programa Talent Latent, al Mèdol. Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, a les 19.30 h.
La mateixa tarda, SCAN Tarragona també farà parada a la inauguració de la mostra “Far away from home: the voices, the body and the periphery” al Personal Galeria Tarragona (18.30 h), on hi assistirà l’autora de les fotografies, Hristina Tasheva, guanyadora del premi Full Contact 2018. Tasheva és narradora visual i investigadora establerta als Països Baixos i exposa el seu nou projecte amb el que ha viatjat fins als camps de concentració nazis d’Alemanya, França o Polònia, o comunistes com a Bulgària, el seu país d’origen.

Tot seguit, a partir de les 19 h, els assistents també podran visitar  “Balazos, grafitos y temple” a La Grey, espai de creació contemporània. L’autor, Julián Barón, mostra les històries traduïdes en dibuixos i anotacions de la vida d’un grup de milicians republicans assentats en una antiga fàbrica abandonada al baix Aragó. Aquesta serà presentada per Barón a Tarragona el dissabte 3 de desembre, a les 19 h.
Així mateix, aquest dissabte també s’engegarà Full Contact, l’espai relacional professional que tindrà lloc a El Teatret del Serrallo. Un grup d’artistes emergents, seleccionats pels comissaris Semíramis González i Frederic Montornés, a partir dels projectes rebuts a la convocatòria Full Contact 2022, han estat convidats per l’SCAN a compartir el seu treball fotogràfic amb els followers, o agents del món de l’art, amb l’objectiu d’obtenir feedback sobre la seva obra, ampliar la xarxa de contactes i, si s’escau, iniciar col·laboracions amb altres creadors o agents. 

També en el marc de Full Contact, el dissabte a El Teatret del Serrallo, es presentarà el llibre Elogio de la mirada, a càrrec de l’autora Carmen Dalmau i l’editor Roberto Villalón. I a les 19 h, hi ha prevista una visita comentada a l’exposició “Far away from home: the voices, the body and the periphery” a cura de l’artista Hristina Tasheva (en anglès) a Personal Galeria Tarragona.

Tot el programa complet del festival es pot trobar al web www.scan.cat.

Skip to content