Tarragona Jove

Concurs ‘Joves i mobilitat’

Joves i Mobilitat és una proposta pedagògica i lúdica que va néixer el 2007 arran d’un estudi del RACC sobre els joves i l’accidentalitat, que en aquells moments era de més del 30%. Aquell any es va celebrar la 1a edició, sota la denominació “Joves i Conducció”, i fins a l’actualitat són 12 les edicions realitzades, que han comptat amb més de 17.000 participants.

Amb aquell estudi va néixer el concurs Joves i Mobilitat organitzat pel RACC amb la col·laboració del Servei Català del Trànsit, amb l’objectiu de promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable entre els adolescents i joves de Catalunya.

El concurs vol contribuir a afavorir la reflexió dels adolescents i joves sobre la mobilitat entesa com un sistema social de convivència i responsabilitat, amb diversitat de modes i d’usos i basat en determinades actituds i valors, amb especial èmfasi en la seguretat viària.

Aporta propostes didàctiques als mestres, professors i professionals de la seguretat viària, per tal de generar un canvi en els més joves sobre els reptes de la mobilitat del segle XXI, com són la seguretat viària i la mobilitat sostenible.

A qui s’adreça?

Als alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de centres escolars i als nois i noies de 13 a 18 anys membres de casals de joves i centres de lleure de Catalunya.

Els participants han d’estar tutoritzats des de centres escolars, centres de lleure o casals de joves. Es poden inscriure de la mà dels seus tutors de forma individual o formant part d’equips de fins a un màxim de quatre components.

Pel curs 2019-2020, el concurs Joves i Mobilitat planteja un repte de plena actualitat a la nostra societat: Joves, bicis, patinets… i seguretat viària. Què fem?

Joves i Mobilitat, els participants poden donar la seva visió sobre la mobilitat mitjançant alguna de les tres categories del concurs: anuncis gràfics, vídeo per a Instagram i projectes de millora de la seguretat viària.​

Premis

  • Millor anunci gràfic: Una càmera GoPro mod. Hero7 White per a cada membre de l’equip guanyador, oferta per KPsport (GoPro).
  • Millor vídeo per a Instagram: Una càmera GoPro mod. Hero7 White per a cada membre de l’equip guanyador, oferta per KPsport (GoPro).
  • Millor classe: Amb l’aportació de més treballs a totes les modalitats, guanyarà 1 nit a Port Aventura World + 2 dies d’entrada a Port Aventura Park + 1 dia d’accés a Ferrari Land durant l’estada per tota la classe (fins a 30 participants).
  • Millor professor/a tutor/a més motivador/a: Com a responsable del nombre més gran de participants, guanyarà un smartwatch.
  • Premi als alumnes i mestres finalistes: Els finalistes de totes les categories guanyaran una targeta regal per valor de 50 € oferta per Abacus.
  • Millor projecte educatiu en mobilitat segura: Atorgat al centre docent que hagi desenvolupat durant aquest curs la millor iniciativa a l’àmbit de la mobilitat i la seguretat viària. Entrega d’un diploma acreditatiu.

Presentació de treballs

Del 21 d’octubre de 2019 al 17 d’abril de 2020.

Més informació aquí.

Skip to content