Tarragona Jove

Cooperació presenta les seves propostes per a l’estiu

Avui dimarts 6 de juny s’ha presentat en roda de premsa la programació d’Estiu amb Cooperació 2023 que es durà a terme del 12 de juny al 26 de juliol i que compta amb vuit activitats gratuïtes i que s’emmarquen en diferents propostes com són el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya – FICAC i el cicle Cultura o Extinció de l’Ajuntament i que engloba diferents departaments.   

La programació d’aquest estiu proposa un seguit d’activitats per fomentar el debat i la reflexió amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’un canvi de mirada i la urgència d’una transformació en l’actual model de desenvolupament. Fent de la cultura una peça clau per la transformació social a través de projeccions cinematogràfiques, fotografia i xerrades.  

Tarragona acull doncs, per una banda, els dies 12, 19 i 26 de juliol la 2a edició del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya – FICAC,  una iniciativa impulsada per l’entitat CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que consta de diferents projeccions i cinefòrums, que es durà a terme a les 22 h a l’Espai Jove La Palmera. Com a valor afegit, aquest any se celebrarà l’acte inaugural a Tarragona on participaran les entitats organitzadores (CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament) i tindrà lloc a les 21.30 h.  

Les pel·lícules escollides ens parlen de les migracions amb la projecció de Farewell Amor; el colonialisme amb Manoliño Nguema i els feminismes amb Masquerade i Lingui. Lazos Sagrados; abordant la mirada cinematogràfica corresponent en cada cas dins la cinematografia africana, amb la voluntat de posar sobre la taula les noves mirades i narratives d’aquest gènere.   

Per altra banda, el 20 de juny, Dia Internacional de les Persones Refugiades, es realitzarà la lectura del manifest i s’acollirà una exposició per visibilitzar la situació que pateixen milions de persones desplaçades forçosament, sol·licitants d’asil i apàtrides així com les vulneracions que pateixen, aquesta es podrà visitar al Pati Jaume I del 12 al 21 de juny. 

En darrer lloc i en el marc del cicle Cultura o Extinció, s’han coorganitzat diverses xerrades entorn els reptes i els límits que haurem d’afrontar dins d’un planeta finit i com la cultura pot contribuir per adaptar-nos a noves realitats. En aquest cas tindrem una sèrie de converses a les 19 h a l’Espai Jove La Palmera que seran coordinades pel fotògraf i geògraf tarragoní Rafel López Monné, qui ens portarà a debat l’arquitecte Toni Gironès, el col·lectiu La Liana o propostes d’ecofeminisme i sobirania alimentària amb Gustavo Duch i Marta Pasqual, entre d’altres.

+ info

Ves al contingut