Tarragona Jove

Curs per impulsar projectes sostenibles al medi rural

El Consell Comarcal del Tarragonès se suma al programa Joves amb Talent del Consell Comarcal del Baix Camp, que ofereix una formació gratuïta en agricultura regenerativa.

Aquest curs es va crear fa anys amb l’objectiu d’impulsar projectes sostenibles al medi rural i fer tornar el jovent als municipis d’interior. Si bé, davant la demanda de joves d’altres comarques i amb la voluntat de fer-lo extensible, han ofert al Servei Comarcal de Joventut Consell Comarcal del Tarragonès, per tercer any consecutiu, la possibilitat de sumar-s’hi per tal que joves del Tarragonès també puguin optar a alguna de les places disponibles.

Per participar al programa Joves amb Talent i rebre aquesta formació gratuïta cal complir els següents requisits:

– Tenir una idea de projecte sostenible per treballar la terra o un projecte ja iniciat.

– Tenir o compartir terres al Baix Camp, Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Tarragonès o Priorat o, de manera equiparable, ser demandant del Banc de Terres del Baix Camp o del Priorat.

– Omplir i enviar el formulari que hi ha a la web per fer la inscripció en qualsevol de les formacions. La data límit és diumenge 6 de desembre de 2020.

– Concertar una entrevista de selecció on s’escolliran els participants finals. Les interessades i els interessats poden proposar data i hora al formulari d’inscripció.

– Comprometre’s a participar en el seguiment i l’avaluació del projecte, i assistir com a mínim al 80% de les sessions.

Les sessions formatives es realitzen a diversos pobles del Baix Camp, durant el cap de setmana, en horari de matí i tarda. El programa, calendari i docents del curs són els següents:

– 16 de gener. Maneig holístic – Josep Ramón Sainz de la Maza

– 17 de gener. Permacultura i ecosistemes – Sara Wade

– 13 de febrer. Poda natural – Tomàs Llop

– 13 de març. Reg, estalvi i captació d’aigua amb Key line – Manel Badia

– 10 d’abril. Fertilitat del sòl i 3 M’s – Josep Ramón Sainz

– 11 d’abril. Cromatografia – Josep Ramón Sainz

– 17 d’abril. Avaluació del sòl – Josep Ramón Sainz

– 22 de maig. Gestió de plagues i Sanitat vegetal – Inna Herraiz

– 19 de juny. Xarxes de col·laboració – Ana Digón

– 9 d’octubre. Comercialització i cooperativisme – Anaïs Sastre i Josep Ramón Sainz

Aquest és un programa impulsat per:

Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local del Baix Camp Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya Amb la col·laboració dels consells comarcals de l’Alt Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.

Més informació i suggeriments: Departament de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp. Telèfons: 977 327 155 (ext. 218) i 674 321 663 (trucant o enviant un WhatsApp). Adreça electrònica: joventut@baixcamp.cat

Skip to content