Tarragona Jove

Es presenta el Cicle de Teatre Jove 2020

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”18956″ img_size=”large” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://tarragonajove.org/mostradeteatrejove”][vc_btn title=”Més informació i reserves a tarragonajove.org/mostradeteatrejove2020″ style=”3d” color=”danger” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Ftarragonajove.org%2Fmostradeteatrejove2020||target:%20_blank|”][vc_column_text]

La Conselleria de Joventut i els grups de teatre acorden dur a terme la Mostra en aquest format


Del 15 al 18 de desembre tindrà lloc el Cicle de Teatre Jove 2020. Vol ser un format adaptat a les circumstàncies de l’evolució de la pandèmia, que no van permetre dur a terme la Mostra de Teatre Jove aquesta tardor. Així doncs, aquest cicle especial ens oferirà el treball de quatre grups amb l’estrena de dues obres, tres d’elles de creació pròpia i una del director Sergi Belbel i la companyia T de Teatre. Les companyies son Tornavís, Vis de Vanadi, Aula de Teatre de la URV i Theatron. En resum: dues de teatre amateur, una d’un centre educatiu i una d’universitària.

A finals de novembre, els grups de teatre jove i la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona van arribar a aquest acord, que comporta la presentació de dues obres al Teatre Tarragona i dues només en línia. Pel que fa als espectacles del Teatre Tarragona, l’entrada és gratuïta i requerirà la reserva de localitats, que s’activaran a partir del proper divendres 4 de desembre a les 10h. 

Les 4 representacions seran retransmesses en línia des de  tarragonajove.org/streaming

Aquest cicle és una evidència més de l’activisme cultural juvenil a la ciutat i posa en valor la prestació i dedicació constants dels grups de teatre jove a l’hora de preservar els espais d’exhibició i promoció. Com ja era habitual a la Mostra, un consell assessor valorarà les obres un cop representades. En aquesta ocasió el consell assessor estarà format per les directores teatrals Mercè Sardà i Eva Vives, els periodistes Anna Plaza i Enric Garcia Jardí i la coreògrafa Raquel Méndez.

Alguns dels grups que inicialment formaven part de l’edició de la Mostra excusen la seva participació en aquest cicle i expressen el desig de treballar d’immediat per a la propera cita, l’any vinent.

Les obres programades en aquest cicle són:

Com posar un elefant dins una capsa de sabates, de creació pròpia.

Dimarts 15 de desembre (20 h)

Espectacle basat en les improvisacions del Taller d’Introducció al Teatre de l’Aula de Teatre de la URV – Experimenta Teatre. Collage dramàtic on un grup d’actors es mou, s’expressa i crea simbiosis prodigioses amb el desig obstinat d’afegir més llenya al foc a la incertesa de tot allò que ens envolta.

Ho presenta: Aula de Teatre de la URV

 

The shameless hourde creació pròpia.

Dimecres 16 de desembre (20), drama

The Shameless Hour intenta reflectir com dos grups d’adolescents conviuen en un institut, entre ells es troben diferents gèneres i identitats sexuals, i no només hauran d’acceptar les diferències entre ells, sinó també amb ells mateixos. No serà gens fàcil, ja que la realitat els dona més cops dels que esperen.

The Shameless Hour és una obra teatral de creació pròpia que tracta temes que tots els adolescents viuen dia rere dia en el seu entorn social, familiar i educatiu.

Ho presenta: Cia Theatron

 

Criatures, de T de Teatre.

Dijous 17 de desembre (20 h), comèdia

Teatre Tarragona. Reserva d’entrades  –aquí–. Aforament limitat

Criatures és una visió àcida i una mica insolent de la infància i, per extensió, de l’adultesa. No és un tractat de pedagogia ni un reguitzell de records nostàlgics del temps de la innocència. En la seva condició de comediants, el grup de teatre Vis de Vanadi vol riure’s d’algunes coses de les quals més val no riure’s: mares que odien els fills o que decideixen utilitzar-los per superar els seus traumes, nens i nenes perduts en un món que no acaben d’entendre, que es troben amb els vicis i pecats de la societat que els ha tocat. Criatures consta de quinze escenes, que mostren la terrible distància que separa, de vegades, els grans dels petits.

Ho presenta: Vis de Vanadi

 

Les qui venen amb mi, de Glòria Granell.

Divendres 18 de desembre (20 h), crítica social

Teatre Tarragona. Reserva d’entrades –aquí–. Aforament limitat.

La Hamada té vint-i-un anys i vol fer la volta al món, però una caixa plena de gravacions antigues i una nota misteriosa la guiaran als campaments de refugiats sahrauís al desert d’Algèria. Un viatge de recerca dels orígens a través de la història de tres generacions i quatre dècades d’exili del poble sahrauí. Les qui venen amb mi és un reclam de les veus silenciades, dels conflictes oblidats, de tot allò que som, ens pertoca i refusem amb insistència. Una crida a la responsabilitat en defensa de la llibertat i la dignitat.

Ho presenta: Tornavís Teatre

[/vc_column_text][vc_btn title=”Més informació i reserves a tarragonajove.org/mostradeteatrejove2020″ style=”3d” color=”danger” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Ftarragonajove.org%2Fmostradeteatrejove2020||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

Skip to content