El Pla Estratègic Tarragona Cultura
El Pla Estratègic Tarragona Cultura (2023-2024), impulsat per l’Ajuntament de Tarragona, marcarà les futures línies de gestió cultural de la capital del Tarragonès.
GUARDA’T LA DATA! Les pròximes taules participatives:
28 de febrer – Divulgació del Patrimoni Històric
Les muralles, el circ, l’amfiteatre, el Fòrum de la Colònia, l’aqüeducte, la Torre dels Escipions… Les restes romanes de Tàrraco, així com la Catedral medieval i els edificis modernistes són un testimoni excepcional de la història de la humanitat. Analitzarem l’estat actual del patrimoni històric al municipi. Pensarem com fomentar-ne la difusió. Debatrem la seva rellevància dins del sistema educatiu i n’avaluarem l’accessibilitat.
QUAN? Dimecres 28/02, 18 h
ON? Teatre Tarragona (C/Rambla Nova, 11)
PREU? Accés lliure, gratuït i sense reserva
29 de febrer – Les Arts Visuals a Tarragona
Pintes? Dibuixes? Ets ceramista, fotògraf/a o escultor/a? Fas videoart o altres disciplines amb noves tecnologies? Ets amant i consumidor de les arts visuals? La segona sessió de la taula ‘Les Arts Visuals a Tarragona’ servirà per recuperar les idees i opinions que van sorgir entre els grups de treball de la primera sessió, celebrada el passat 13 de desembre, i també per establir, col·lectivament, què cal fer per protegir i impulsar les arts visuals de la nostra ciutat.
QUAN? Dijous 29/02, 18 h
ON? Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona (C/ Major, 41)
PREU? Accés lliure, gratuït i sense reserva
Un procés participatiu de reflexió, debat i definició d’objectius on l’administració municipal es converteix en oient per escoltar a joves, agents culturals i actors implicats en el sector i establir un nou model de polítiques culturals basat en el consens més gran possible.
El Pla Estratègic Tarragona Cultura posa al centre el futur cultural de la nostra ciutat, això provoca que sigui imprescindible conèixer i recollir l’opinió dels joves que en formeu part.
Durant la fase de diagnosi, el Pla organitzarà: 9 taules sectorials, per analitzar diferents àmbits culturals; 9 taules transversals, per abordar temàtiques com la perspectiva de gènere o l’accessibilitat; unes taules territorials celebrades a diversos sectors de la ciutat; i una última taula general.
A aquesta primera fase també s’hi uniran els antropòlegs de la Universitat Rovira i Virgili, que elaboraran una vintena d’entrevistes qualitatives i publicaran un qüestionari en línia obert a tota la ciutadania.
Finalment, el personal tècnic de l’Ajuntament redactaran un document que reculli les visions, continguts i objectius plantejats al llarg de tot el procés participatiu.