Tarragona Jove

Tarragona celebra l’Any Nou Xinès, any del Drac

L’Associació d’estudiants xinesos de la URV porten tradicions i cultura a l’Espai Jove Kesse


Divendres 16 de febrer a les 20 h l’Espai Jove Kesse acollirà la celebració de l’any Nou Xinès, un esdeveniment que enguany han organitzat l’Associació d’estudiants i investigadors xinesos de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i que acull Joventut, per tal de conèixer millor les seves tradicions i costums. Mitjançant una presentació, ens aproparan als seus rituals i costums, permetent-nos fer un viatge simbòlic a la celebració de l’any del Drac. Experimentarem la bellesa de les cançons tradicionals xineses, una exhibició d’instruments musicals característics i fins i tot tindrem l’oportunitat de gaudir del ball amb canya de bambú.

Dins la celebració i sempre al Kesse, demà a partir de les 18.30 h, els membres d’aquesta associació ens oferiran un taller de cal·ligrafia xinesa, per tal d’aprendre els trets bàsics d’aquest art ancestral i el divendres 23 a partir de les 18 h, ens oferiran un taller de cuina xinesa per aprendre a fer postres.

LA CELEBRACIÓ A LA PLAÇA CORSINI

Paral·lelament, la comunitat xinesa de Tarragona, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, la URV, l’Associació de xinesos de Tarragona, l’aula de Xinès i l’Associació d’estudiants i investigadors xinesos a Tarragona; sortiran al carrer el cap de setmana vinent, a partir de dissabte 24 de febrer per tal de compartir amb tots nosaltres, aquesta celebració tan important.

L’any Nou xinès portarà a la Plaça Corsini des de les 10 i fins a les 19 h, una fira cultural amb gran varietat d’activitats, tallers, degustacions i jocs tradicionals. Així mateix, durant tot el matí s’han programat espectacles culturals que van des d’un recital de poesia xinesa, la dansa del Drac, actuacions musicals o exhibicions de kungfú entre d’altres.

EL SÍMBOL DEL DRAC XINÈS

Aquest 2024 és l’any del drac, dins el calendari xinès dels 12 animals. A la cultura xinesa, el drac és un símbol molt arrelat i de gran significat. A diferència de les tradicions i cultures orientals, on el drac és vist com un ésser maligne, a la Xina és considerat un element benèvol, poderós i afortunat. L’Any del Drac és doncs particularment especial i considerat un temps de gran fortuna i potencial.

Skip to content