Tarragona Jove

Les ‘CHIRIGOTAS’ s’apoderen de l’Espai Jove Kesse

L’Espai Jove Kesse acull aquest divendres 23 de febrer l’actuació de les dues agrupacions de ‘chirigotas’ de Tarragona.

A partir de les 20 h, acabades d’arribar del Carnaval de Cadis, la Chirigota de dones de Tarragona Las de la Chiri, presentaran la lletra d’aquest any “Hasta aquí hemos llegao”.

Des del seu naixement al 2019, han sigut sis anys d’agrupació, i segueixen amb la mateixa il·lusió del primer dia. Al 2020 amb unes faldilles de retalls van presentar al Magatzem “Ahora que estamos tan a gustito”. Amb l’arribada de la Covid tot i que no es podien reunir per assajar van continuar amb “La alegría del vivir ” a través de videoconferències. Al 2022 van tornar amb “El frotar se va a acabar”. El Carnaval passat van fer una crítica a la classe mitjana amb la proposta “Ni chicha ni limoná”.

Demà també es podrà veure l’actuació de la Chirigota d’homes de Tarragona. Fundada l’any 2010 per un grup d’artistes implicats en la cultura tarragonina, aquesta agrupació vol mostrar la tradició gaditana de les comparses chirigoteres durant el Carnaval. Durant aquests anys han representat diferents personatges. Enguany porten a l’Espai Jove Kesse els “Ciberguenzas” fent sàtira sobre la intromissió de la IA a la vida quotidiana. 

L’activitat s’inclou dins del cicle Cultura Kesse, un espai d’acció cultural que es realitza principalment els divendres a l’equipament juvenil i on s’ofereix espectacles i activitats culturals en totes les disciplines artístiques.

Skip to content