Tarragona Jove

Els Centres Cívics de Tarragona preparen activitats per la Setmana Europea de la prevenció de residus

Aquestes activitats estan organitzades conjuntament amb l’Oficina Europe Direct Tarragona i s’emmarquen en la Setmana Europea de la prevenció de residus. 

Setmana Europea de la prevenció de residus

Del 20 de novembre al 9 de desembre, l’Ajuntament de Tarragona ha organitzat diferents tallers gratuïts als Centres Cívics en motiu de la Setmana Europea de la prevenció de residus. Aquesta programació forma part de les activitats conjuntes que organitzen la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona i que en aquesta ocasió compta també amb la col·laboració d’Ematsa i la URV. El conseller d’Europe Direct, Manel Castaño ha destacat que “Tarragona se suma als actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb tallers pràctics per tal de reduir, reutilitzar i reciclar materials”.

La Setmana Europea per a la Prevenció de Residus (EWWR) és la campanya més gran per conscienciar sobre la prevenció de residus a Europa. I té com a objectiu animar a tots els europeus a dur a terme accions de conscienciació sobre la gestió sostenible dels recursos i els residus.

Les accions realitzades en el marc de l’EWWR aborden les 3R: reducció de residus, reutilització de productes i reciclatge de materials, per aquest ordre. Aquestes són les principals R (encara que n’hi ha moltes altres) a tenir en compte a l’hora de revalorar els hàbits de consum.

Malauradament, les escombraries segueixen afectant les nostres ciutats i la natura. Per contrarestar els seus efectes adversos, la Setmana Europea de Reducció de Residus (EWWR) anima els participants a educar sobre la prevenció de residus; i netejar aquelles zones on la deixalleria està impedint el bon funcionament dels hàbitats naturals i humans. En aquest sentit, recordem que Tarragona ja fa anys que col·labora en la campanya europea Let’s Clean Up Europe.

Les activitats són gratuïtes i es realitzaran del 20 de novembre al 9 de desembre de 2021. Les inscripcions ja estan obertes aquí. Aquestes són:

  • Reparacions a la llar

Descobreix la utilitat de les eines i aprèn a fer petites reparacions bàsiques a casa teva. Fer servir la màquina de fer forats, desembossar un sifó, netejar el filtre de l’aire condicionat… Consells útils per posar mà a l’obra! A càrrec de Mayéutika.

Dilluns 22 de novembre, de 17.30 a 20.30 h al Centre Cívic de Bonavista

  • Cuina de reaprofitament

Aquest és un taller de cuina i hàbits saludables en què, mitjançant la tècnica del batch cooking (cuinar un dia el que es menjarà la resta de la setmana), aprendrem a reaprofitar aliments, receptes i energia i ajustarem el temps que passem a la cuina per guanyar tranquil·litat a l’hora de confeccionar el menú setmanal per a tota la família. A càrrec de Yolanda Anfrons, de coneSedesalud.

Dimarts 23 de novembre. de 10.30 a 12.30 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

  • Neteja ecològica

En aquest taller participatiu reflexionarem sobre els residus que generem en el nostre dia a dia, aprendrem quins són els més nocius per a la nostra salut i per al medi ambient, compartirem estratègies per reduir-los i elaborarem tres receptes de productes de neteja amb ingredients naturals respectuosos amb el planeta. A càrrec d’Al Camp Residu Zero.

Els participants han de portar tres pots de vidre de mida petita.

Dimecres 24 de novembre, de 17.30 a 20 h al Centre Cívic de Torreforta

  • Estalvi energètic 

Es farà l’anàlisi del consum dels diferents aparells de la llar i es parlarà dels anomenats “vampirs elèctrics”. Es donaran indicacions per reduir el consum elèctric, i per acabar s’explicaran els diferents conceptes de la factura elèctrica. A càrrec de Carles Barberà, professor del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV.

Dijous 25 de novembre, a les 17.30 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

  • Taller de reparació de bicicletes

En aquest taller aprendrem a reparar una punxada i substituir càmera i pneumàtic, ajustar la direcció tipus rosca i ahead i ajustar frens mecànics, ajustar la transmissió, detectar el desgast de la cadena, substituir cables i fundes i netejar i lubricar, i explicarem els diferents models de frens. A càrrec de l’Escamot SCCL.

Divendres 26 de novembre, de 17.30 a 20.30 h al Centre Cívic de Llevant

  • Costura creativa

En aquest taller t’ensenyarem a transformar una peça usada per donar-li una nova vida i utilitat. A càrrec d’Olivia Garzón.

Dijous 9 de desembre, de 9.30 a 12.30 h al Centre Cívic de Sant Salvador

EMATSA als Centres Cívics. El teu servei d’aigua, encara més a prop

Vine amb la teva factura: t’explicarem com entendre-la i et donarem consells pràctics per fer un bon ús de l’aigua i moderar-ne el consum. A càrrec d’EMATSA.

Dilluns 15 de novembre, a les 18 h al Centre Cívic de Llevant

Dilluns 13 de desembre, a les 18 h Al Centre Cívic de Bonavista

  • Activitats infantils: Tallers ludoteca

En aquest taller participatiu reflexionarem sobre els residus que trobem a la natura i com afecten el medi ambient i la nostra salut. Pensarem en quins residus generem en el nostre dia a dia, aprendrem quins són els més nocius i mirarem quines estratègies hem d’aplicar en el nostre dia a dia per ser uns consumidors responsables. Només tenim un planeta i l’hem de cuidar! A càrrec d’Al Camp Residu Zero.

Horari dels tallers: de 17.30 a 19.30 h

A partir de 6 anys

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau: dilluns 22 de novembre

Centre Cívic de Sant Salvador: dimecres 24 de novembre

Centre Cívic de Bonavista: dijous 25 de novembre

Centre Cívic de Torreforta: divendres 26 de novembre

Aquí pots trobar el PDF amb tota la informació.

Skip to content