Tarragona Jove

Jornada de bones pràctiques de la comunitat de pràctica Interinstitucional Joves Tarragona “Dign@”

El curtmetratge TAG.Bida, un vídeo 360º sobre les violències i els estereotips de gèneres

El 26 de novembre de 2021, d’11 a 14 h, a l’Antiga AudiènciaCentre Cultural El Pallol (Plaça del Pallol, 3) es realitzarà una jornada de bones pràctiques de la comunitat de pràctica Interinstituconal Joves Tarragona “Dign@”.

Aquesta neix de la inquietud de professionals de diferents serveis administratius que atenen adolescents i joves a la demarcació territorial del Camp de Tarragona. És una comunitat de pràctica del Programa Compartim de gestió del coneixement del Departament de Justícia, emmarcada dins de les activitats del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, i té com a característica principal ser una comunitat transversal en la que hi participen més de 20 tècnics i tècniques de diferents administracions i departaments de la Generalitat: Ajuntament de Tarragona amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei de Prevenció d’Addiccions de la Unitat Tècnica de Salut Pública, que formen part de la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ i Salut Pública; departaments de la Generalitat: Drets Socials, Igualtat i Feminismes, Educació, Interior, Justícia i Salut. A més, també hi participen especialistes del tercer sector i voluntariat.

A partir de la reflexió sobre la masculinitat i la feminitat, dels valors adjudicats per la societat, va fer que l’equip de treball es plantegés la recerca de la dignificació de la persona, més enllà de les lectures de gènere i el que comporten aquestes. Amb aquesta idea, es tracta de visibilitzar les diferents identitats que conformen a les persones, no només com a professionals, sinó també amb la població amb la qual treballen.

La CoP Dign@ ha comptat des del seu inici amb una altíssima participació, malgrat les limitacions i obstacles organitzatius i funcionals derivats de forma sobrevinguda i continuada de la situació d’emergència epidemiològica de la Covid-19, i enmig d’aquest escenari ha esdevingut un agent dinamitzador i de canvi en el territori. El producte final: el curtmetratge TAG.Bida (un vídeo 360º sobre les violències i els estereotips de gèneres), és d’una gran qualitat, i s’adequa de ple a les intervencions preventives amb joves en els diferents àmbits d’intervenció dels i de les professionals participants.

Les persones destinatàries d’aquesta jornada són professionals de Justícia Juvenil i de l’àmbit penitenciari de rehabilitació, educadors/es socials i professionals de l’àmbit sanitari i de la psicologia, professorat i altres professionals del món de l’educació; i professionals d’altres àmbits i estudiants postsecundària interessats/des en l’atenció de la població juvenil.

El programa que es durà a terme serà:

10.30 – 11 h – Acreditació

11 – 11.15 h – Inauguració

11.15 – 11.35 h – Presentació Història i valors de la CoP Dign@

  • Àlex Fernández Pino
  • Bochra Hajji Ech-Habri
  • Gemma March Jardí
  • Viviana Soler Farràs

Membres de la CoP Dign@

 11.35 – 12 h – Presentació Per què un curtmetratge en 360º?

  • Carles Balsells Olivé: CEO i fotògraf de Merops 360º
  • Patrizia C. Mazzucchelli: Pedagoga, neuroeducadora i assessora a Espai de Neuroeducació Ondina de Menorca

 12 – 12.45 h – Projecció del curtmetratge TAG-Bida

Presenta: Patricia C. Mazzucchelli

 12.45 – 13.15 h – Presentació de la Guia didàctica i de les accions de projecció de Tag.Bida

  • Bochra Hajji Ech-Habri
  • Cèlia Ruiz Espejo
  • Beatriz Ureta López

Membres de la CoP Dign@

13.15 – 13.30 h – Debat

Modera: Bochra Hajji Ech-Habri

13.30 – 14 h – Cloenda

Les inscripcions se sol·liciten a inscripcions CEJFE fins al 23 de novembre de 2021 inclòs. Les places són limitades i l’autorització d’assistir a l’activitat per part del centre de treball està subjecta a necessitats de servei. Es rebrà una resposta per part del CEJFE a la vostra sol·licitud per correu electrònic uns dies abans de l’activitat, acceptació que no condiciona la decisió final del centre de treball sobre l’autorització a participar de la formació.


Si trobeu dificultats per fer la sol·licitud d’inscripció en línia, podeu contactar amb l’Àrea d’Innovació i Gestió del Coneixement enviant un missatge a compartimcejfe.dj@gencat.cat indicant a l’assumpte del missatge el nom de l’activitat a la qual sol·liciteu la inscripció.

A més, l’activitat dona dret a certificat d’assistència a qui s’hagi inscrit correctament, hagi rebut el missatge de confirmació i hagi assistit a un 80% de les hores de formació.

Més informació aquí.

Skip to content