Tarragona Jove

Estiu Tarragona Jove 2023!

S’ha presentat en roda de premsa la programació de l’Estiu Jove 2023 que compta amb 75 activitats i més de 2.000 places per a nois i noies d’entre 12 i 35 anys. Un any més, la majoria de les propostes son de caràcter gratuït -un 98%- i responen a les necessitats educatives i culturals per formar-se i viure noves experiències, durant l’estiu. La programació compta, un any més, amb el suport de més de 40 entitats i agents socioculturals de la ciutat que realitzen activitats dirigides a les persones joves. 

Les activitats es realitzaran als espais joves com el Kesse, l’Oficina Jove del Tarragonès i l’Espai Jove la Palmera, però també a altres espais de la ciutat com Centres Cívics, Centre Cultural Antic Ajuntament i en carrers i places de tota la ciutat. D’entre les propostes més destacades comptem amb les summerweeks o casals, que seran temàtics donat l’èxit de l’any passat, amb gèneres com Dansa i TikTok; fotografia i vídeo; iniciació al teatre o setmana tecnològica, entre d’altres.   

D’entre els professors i professores destacats, els joves comptaran amb l’actriu de doblatge Núria Mediavilla (ha doblat personatges com Angelina jolie, kate Winslet o Winona Ryder) que farà una masterclass d’iniciació al rodatge. El dia 20 de juliol, a través d’un taller de 9 a 18h i a les 19h en un acte obert a tothom, per conèixer de prop l’experiència d’una actriu de doblatge professional.  

Així mateix, comptarem amb la professora de cant de l’Institut del teatre des de 2008, Isabel Soriano i que ha participat en musicals com ara Mikado, Mar i cel i Flor de Nit amb la companyia Dagoll dagom o Company, amb el teatre lliure, entre molts altres; que farà un taller de teatre musical el 27 de juny. 

Pel que fa a les propostes musicals, podrem comptar amb la [NO] Silent Disco Tour (festa silenciosa amb auriculars) on els participants podran endinsar-se en una experiència única, ballant, cantant i fent coreografies pels carrers de Tarragona al ritme de la música; acabant el Tour al Passeig de les Palmeres amb el millor reggae amb Komando Sound, fins a l’inici de l’espectacle nocturn del Concurs Internacional de Focs Artificials d’aquella nit. Serà el 8 de juliol a partir de les 20h. 

I finalment a destacar el taller de postres d’estiu a càrrec de la pastisseria Velvet, que es realitzarà en tres jornades diferents, a càrrec de Marc Garcia, qui ens aproparà al món del dolç amb diferents tècniques per poder fer-les a casa. Seran els dies 6, 13 i 27 de juliol per la tarda.  

Des de l’oficina jove del Tarragonès s’han organitzat un total de 6 activitats de suport emocional per ajudar a promoure el benestar personal i la importància de l’auto coneixença per la pròpia salut mental i també 2 orientades a l’orientació i acompanyament en la recerca de feina.  

Pel que fa a les arts plàstiques el mes destacat d’enguany serà el taller d’art mural amb el Rey de la Ruina el 4 d’agost, amb motiu de la intervenció d’un mural de grans dimensions que farà al Teatre Tarragona en el marc del projecte Murs que parlen i on s’aprendran tècniques de grafit per després plasmar a la paret del Tarragona. Acte coorganitzat amb el departament de Cultura. 

Les inscripcions es poden fer a partir del 2 de juny a https://tarragonajove.org/ 

Skip to content