Tarragona Jove

Èxit de participació en la programació de l’Estiu Jove 2023

El Festival Sota La Palmera, amb Mushkaa protagonista a la Nit del Trap i el curs de doblatge amb l’actriu Núria Mediavilla han estat les cites més atractives de l’Estiu Jove 2023

Èxit de participació en la programació per a joves organitzada pel Servei Municipal de Joventut aquest estiu. Prop de 2.700 persones han participat en les activitats d’Estiu Tarragona Jove i més de 5.000 han assistit als actes del Festival Sota la Palmera. Les activitats s’han dut a terme principalment a l’Espai Jove Kesse i a l’Espai Jove la Palmera. Alhora, la programació també s’ha desplegat per tota la ciutat, apropant el jovent a espais patrimonials, platges, equipaments esportius o centres cívics.  

El conseller de Joventut, Guillermo Garcia, ha valorat “la tasca compartida amb les entitats a l’hora de programar les activitats d’estiu”. Considera aquesta sinergia “fonamental per oferir al jovent una programació que respongui a les seves demandes i les dels col·lectius que els representen”. En total, 62 entitats, col·lectius i grups de joves han sumat els seus coneixements, habilitats i energies.

Pel que fa a l’Estiu Jove 2023, s’han ofert un total de 75 cursos, tallers i activitats. Les que han tingut més volum d’assistència i acceptació per part del jovent han estat les summerweeks de teatre, circ, ràdio, cinema, hip hop, escriptura i robòtica. També ha tingut molta participació les sessions esportives d’iniciació al jugger i enigmes nocturns, que enguany han estat ambientats en espais patrimonials com l’antiga Tabacalera, Plaça de les Cols o el Teatre Romà. Altres tallers destacats han estat el curs d’Iniciació a la tècnica del doblatge amb l’actriu Núria Mediavilla i la Masterclass de Teatre musical, impartida per Isabel Soriano.

El Festival Sota La Palmera s’expandeix per Tarragona

Pel que fa a la 13a edició del Festival Sota la Palmera, han estat 25 dies d’activitat i un total de 33 propostes culturals. A banda dels 5.000 assistents, 150 joves han participat a sobre i darrere l’escenari. Aquest festival manté el compromís per donar oportunitats d’exhibició a joves creadors de la ciutat i del Camp de Tarragona. D’aquesta manera, durant aquesta edició han passat per l’Espai Jove la Palmera grups com La Model, Onniria, Komando Sound entre d’altres. També han passat artistes més coneguts com Maria Jaume, Los Niños Jesús, o el plat fort d’aquesta edició, Mushkaa. Al seu concert hi van assistir més de 1.000 persones. Alhora, el jovent de Tarragona han pres importància en les nits temàtiques de dijous, dedicades al clown, la dansa i diversos estils musicals.

També, cal destacar la introducció de La Palmera Itinerant, una mostra de les nits temàtiques del Festival Sota La Palmera el qual tenia per objectiu apropar als barris de Tarragona i a la Part Alta, en petit format, alguns dels esdeveniments que tindrien lloc a l’Espai Jove La Palmera com van ser el clown al barri de Torreforta a càrrec de la Companyia Dos de Tres

Un altre dels atractius del Festival Sota La Palmera d’enguany ha estat la tornada del Cicle Margalló, el qual ha portat música i dansa a parts iguals per entorns idíl·lics de la nostra ciutat com la Casa Canals, el Fórum de la Colònia o ve el Pla de la Seu als peus de la Catedral de Tarragona. Amb actuacions de dansa com la d’ARYO, de flamenc amb el Flamenco Joven de Tarragona d’África Aguilar, el trap més atrevit de Jova Pingu, Riichz, Meg i Dj Vergee i la veu encantadora d’Eloi Duran ens han acompanyat tots els dimarts des de l’11 de juliol fins l’1 d’agost.

L’Oficina Jove del Tarragonès punt referència d’assessorament

L’Oficina jove del Tarragonès és l’equipament que ofereix informació i assessorament a les persones joves en els àmbits del treball, educació, garantia juvenil i salut. Des del gener del 2023 ha rebut un total de 2.200 usuaris que han realitzat 4.300 consultes. Durant aquest any s’ha  consolidat a l’Oficina la col·laboració amb la Fundació Inserta de l’ONCE amb servei d’orientació laboral per a persones amb diversitat funcional.

Tancament per vacances dels espais joves

Recordem que l’Espai Jove Kesse tanca al públic per vacances el 13 d’agost fins al 12 de setembre.

L’Oficina Jove del Tarragonès romandrà de vacances fins al 4 de setembre.

Ves al contingut