Tarragona Jove

Experimenta a casa

Experimenta a casa: taller d’experiments en streaming per a joves de 10 a 15 anys


Sabeu per què l’aigua oxigenada crea bombolles? O com identificar si una substància és un àcid o una base? I sabríeu crear un motor o reproduir un miratge? 

Aquests són alguns dels reptes que Eva Pocurull, professora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV, i Barbara Vastenavond, del Departament d’Enginyeria Química de la URV, us proposaran als tallers “Experimenta a casa”, organitzats pel programa Repte Exteprimenta i el Campus Extens de la URV, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. 

Elles es connectaran en streaming via YouTube des d’una aula del Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili proposant cinc experiments per fer amb vosaltres el divendres 16 d’abril de 2021 a les 19h.

Durant una hora posaran el mètode científic en pràctica apropant fenòmens científics experimentant amb el pH, una reacció de descomposició, la refracció de la llum, la força elèctrica i magnètica.

Des de casa, podreu fer els experiments pas a pas, de la mà de l’Eva i la Barbara. Per saber quins materials necessitareu, feu la inscripció al taller per obtenir el llistat de tots els materials que es faran servir.

L’edat recomanada per participar al taller és de 10 a 15 anys i es recomana que hi hagi un adult present durant la realització dels experiments.

Un cop inscrits es facilitarà l’enllaç a la sessió i tot el material necessari per realitzar des de casa els experiments (productes bàsics que tothom acostuma a tenir a casa). Entre experiment i experiment hi ha la possibilitat què els participants facin preguntes a través del xat.

Skip to content