Tarragona Jove

El Festival Sota la Palmera promociona la joventut creadora de la ciutat

Dossier de premsa

 

Del 22 de juny al 4 d’agost se celebrarà el Festival Sota La Palmera, que estarà format per 40 activitats i espectacles diferentsL’entrada d’aquestes activitats serà gratuïta i del total, 28 espectacles han estat coprogramats amb grups musicals i joves creadors, 4 activitats formatives relacionades amb el món dels espectacles i 8 activitats amb el Servei Municipal de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona. Entre els més destacats que figuren al cartell d’enguany estan: Pepet i Marieta, la Folie, els Tàrraco Surfers, Suu/Animal, l’Stromboli Jazz Band i la Folie. També cal remarcar els Contes de Sal i de Somnis, coorganitzat amb el Servei Municipal de Cooperació.

El Festival sota La Palmera és una mostra que proporciona oportunitats d’exhibició i promoció als i les joves creadores de la ciutat i del camp de Tarragona, al mateix temps que s’ofereix una programació variada d’espectacles aportant propostes artístiques de trajectòria contrastada arreu del país i del panorama internacional. En el marc del programa Cultura de Carrer es promouen actes i espectacles culturals on la presència i l’autoria jove hi són garantides. El principal valor d’aquest festival d’estiu recau en la mostra, l’intercanvi, l’experimentació i trobada de diversos llenguatges creatius.

“L’Espai Jove La Palmera es consolida com a espai de formació, experimentació i exhibició cultural mitjançant l’acompanyament i la intermediació de les propostes culturals juvenils. I és que un espai com aquest permet oferir un esdeveniment que s’erigeix com un festival de primer ordre a la ciutat durant l’estiu”, destaca la consellera de Joventut, Ivana Martínez. I afegeix: “Com a conselleria de Joventut seguim oferint espais i moments de suport i de divulgació de la creació jove com a valor normalitzat en el circuit cultural local”.

“La projecció i visualització de dones creadores ha estat un dels atributs de la programació d’enguany. Dones i noies com a agents actives, creatives i líders de l’acció. I això fa –explica la consellera de Joventut- que pugin a l’escenari i s’impliquin en la coprogramació del festival més de 40 dones joves”.

Per la seva part, Anna d’Ivory, ha posat l’èmfasi en “un cartell que fa goig”. En representació dels grups de música ha destacat que “es tracta d’una proposta molt variada”. En la mateixa línia s’ha expressat la coordinadora de la Nit de la Dansa, Raquel Méndez de la companyia La Imp.perfecta: “Intentarem ser innovadors perquè tothom pugui formar part de la Nit de la Dansa”, que se celebrarà el 22 de juliol. Finalment, la coordinadora de la Nit de Clown, Nunny G de la cia Dosdetres, ha assenyalat que “cada cop són més companyies que fem obert i s’obren més portes”.

La Conselleria de Cooperació participa en la programació de les sessions de contacontes i cinema a la fresca.

Aquest festival és un exemple de la cogestió i coprogramació d’activitats entre l’Ajuntament, els i les joves i entitats de la ciutat. S’activen dinàmiques ciutadanes i és bona mostra del foment de la participació que impulsa l’Ajuntament amb el teixit social i cultural.

Skip to content