Tarragona Jove

El Festival Sota La Palmera aplega fins a 5500 persones

Aquest dissabte s’ha tancat la programació dels prop de 40 actes del festival amb una nit de punk rock compartida entre el grup local Los Mejías i les vilanovines, The Gachises.

Enguany es manté l’assistència rècord de l’any passat en traspassar el topall d’assistència d’espectadors fins als 5.500 espectadors. En casos com els concerts de les Balkan Paradise Orchestra, Pupil·les, The Seys Sisters i Marinah s’han assolit els llindars d’aforament màxim.

Des del cap de setmana del 28 de juny i fins al passat dissabte 3 d’agost, l’Espai Jove la Palmera ha obert portes a un festival totalment versàtil, que actua novament com a detonant creatiu amb més d’una quarantena d’actes i espectacles posant especial èmfasi al paper de la dona com a activista cultural, implicada i protagonista en tot el procés creatiu, fins a pujar sobre l’escenari el seu talent i reconeixement. En aquesta edició de 2019, hi han participat més de 100 artistes femenines.

Un dels actes d’elaboració més popular ha estat el 8è Yo pongo Internacional, fet amb l’impuls de la conselleria de Cooperació, on mentre es preparaven i compartien menjars els participants explicaven les receptes i els records que els evocava el menjar que compartien. Cal afegir que aquesta edició, s’ha clos aquest acte amb un concert de Yacine Belahcene. També ha estat notable la bona acceptació de la recuperada Nit de la Il·lustració, Pavvla, Maria José Llergo, Ran Ran Ran i los Mejías amb The Gachises. En general, cal observar també les experiències d’espectacles impulsats per joves creadores, on s’han mostrat els treballs de coreògrafes, pallasses i actrius i també la bona rebuda de la mostra de cinema de l’Àfrica i les sessions de contacontes promogudes per la Conselleria de Cooperació.

El fet que l’espai estigui consolidat per l’afluència de públic, juntament amb la mitjana de les valoracions rebudes en les enquestes (4,8 sobre 5) fan que sigui palès la satisfacció tant de les joves creadores com del públic. Entre els comentaris d’usuaris es pot destacar el valor atorgat a l’Espai Jove La Palmera, un indret cultural on poder anar gratuïtament les nits d’estiu, descobrir nous creadors i propostes artístiques, i apreciar la qualitat dels grups musicals programats. Les principals demandes més reiterades són de projectar espais formatius, prolongar la durada del cicle, explorar nous territoris creatius de carrer o fer arribar la proposta d’alguna figura d’algun artista concret de cara als anys vinents.

El Festival Sota la Palmera (cicle Cultura de Carrer) és una mostra del treball compartit de diverses entitats i agents del territori per establir-ne la programació i coproducció dels actes. El treball compartit entre els tècnics municipals de joventut i cooperació, les entitats Vórtex, Cia dosdetres, La Imperfecta Dansa, l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona, PXL Sonic Estudi, els serveis tècnics d’espectacle i totes les bandes, grups de música i joves creadors que hi han col·laborat han possibilitat l’èxit d’aquesta edició, que ha estat un excel·lent aparador de varietat d’estils musicals i de bon funcionament.

Un cop finalitzat el cicle es poden seguir fent propostes, comentaris o aportacions a través del correu electrònic tarragonajove@tarragona.org

Skip to content