Tarragona Jove

Fins a 70 propostes conformen una nova edició de l’Hivern Jove 2024

El Servei Municipal de Joventut presenta la programació confeccionada a partir de les demandes juvenils

Arrenca la nova programació trimestral del Servei Municipal de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona.  Una nova temporada d’activitat dirigida principalment a la població jove de 12 a 35 anys amb una clara aposta pels espais de suport educatiu, cultural, emocional i de benestar personal.  

El conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, ha donat el detall de la programació aquest matí en roda de premsa. El conseller ha destacat que “fruit del treball conjunt amb entitats, col·lectius i persones que treballen amb joves a la ciutat (36), podem presentar avui aquest programa amb un 40% de propostes que són novetat respecte les edicions anteriors”. García de Castro ha detallat “l’aposta decidida per l’activitat de benestar emocional i personal”.  

Així, del 16 de gener al 30 de març es duran a terme una setantena de propostes ofertant fins a 1200 places a les activitats formatives i 800 en les accions culturals, sempre intentant donar resposta a les demandes dels joves que fan arribar les seves propostes a través dels canals telemàtics o presencialment als espais joves. 

El conjunt de les iniciatives es duran a terme de dilluns a dissabte i el 100% del programa és gratuït, promovent així un cop més l’accessibilitat i la garantia de participació a totes les persones joves interessades. 

Activitats de tot tipus adreçades a joves i a professionals que treballen amb joves 

Les 70 propostes inclouen activitats en tots els àmbits d’interès. S’inclouen aules temàtiques diverses com ara l’aula LGTBIQ+, teatre, dansa, idiomes, educació i foment del treball, cuina, cant coral, etc. La programació també inclou fins a 33 tallers i monogràfics en diferents àmbits com ara esports i aventura, música, idiomes, comunicació, arts plàstiques, salut juvenil, etc. En destaquen ara a l’hivern les propostes per celebrar l’Any Nou Xinès, organitzat amb l’Associació d’estudiants xinesos de la URV, o el taller de construcció d’andròmines per després participar a la “Baixada del Pajaritu” dins dels actes de Carnaval. 

Però les activitats d’aquest hivern no van adreçades només als joves. Un gruix important d’aquestes també van dirigides a formar als professionals que treballen amb joves per tal de donar-los les eines i recursos per a realitzar la seva tasca sobre necessitats reals, com ara les càpsules formatives d’orientació laboral i la formació de detecció de conductes de risc en l’esport.  

La nova programació d’hivern de Tarragona Jove també inclou la  jornada de formació a càrrec de l’entitat H2o per tal de celebrar el seu 25 aniversari. La sessió tindrà lloc al Kesse el dia 18 de març i va adreçada a professionals per tractar els àmbits de la sexualitats, salut sexual i LGTBIQ+. 

Una altra de les cites destacades d’aquest hivern serà la presentació del llibre dels 30 anys de la Mostra de Teatre Jove. En ell, el periodista i escriptor Enric garcía Jardí recull 30 testimonis de la història d’aquest cicle teatral. Una mostra de la Mostra, doncs, que compta amb el testimoni de persones que ens expliquen què els ha aportat viure la Mostra de prop, des de la interpretació, la direcció, la dramatúrgia, els aspectes tècnics, l’ensenyament, la gestió cultural o inclús el públic. 

El 8 de febrer, el teatre Metropol acollirà la presentació d’aquest llibre que compta amb il·lustracions d’Alba Domingo.  

Els divendres al vespre dels mesos d’hivern continuen acollint propostes dins el cicle Cultura Kesse. Aquest cicle consolidat des de l’any 2014 on s’ofereixen espais d’experimentació i exhibició a col·lectius i companyies, presenta questa temporada 9 accions procedents de companyies de la ciutat i on es podran veure diferents propostes de música, teatre i dansa. 

Pel que fa a exposicions, la nova temporada proposa dues mostres. A partir del 16 de gener es podrà veure l’exposició Efecte mirall, una mostra de fotografies resultat del taller Laboratori del Reflex. Es tracta d’un estudi experimental d’ autoretrat fotogràfic realizat en el marc del festival SCAN i a càrrec d’Alba Rodríguez, realitzat dins les activitats de Nadal de l’Espai Jove Kesse a on van participar 15 joves. 

L’altre exposició arriba de la mà de l’alumnat de l’Escola d’art i Disseny de la Diputació de Tarragona amb la col·laboració del INS Pere Martell. Es tracta de la mostra “Suport Vital bàsic i DEA”, que es podrà visitar del 5 al 30 de març. 

Les inscripcions començaran aquest dijous 11 de gener a les 17 h a través de www.tarragonajove.org i també presencials tant a l’Oficina Jove del Tarragonès com a l’Espai Jove Kesse. 

Un programa coordinat i transversal  

Fins a 36 entitats i persones joves participen de la programació directament i en diferents nivells. 

També, 16 departaments i institucions participen en les accions proposades com la conselleria de Cultura i  Festes, Igualtat, Salut Pública, la Xarxa de Centres Cívics i Europe Direct de l’Ajuntament de Tarragona, Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, el Consell Comarcal del Tarragonès, la Generalitat de Catalunya, Tarragona Impulsa,  l’IES Martí Franquès, Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, l’Agència Catalana del Consum, l’Institut Català de la Salut i SETEM.  

L’Hivern Jove es realitza en el marc del projecte Connecta3 (per la prevenció, sensibilització i promoció de la salut en contextos d’educació, cultura i comunitat), i compta amb el suport i finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad.

Skip to content