Tarragona Jove

Inscriu-te al recompte de persones SenseSostre

Als últims anys són moltes les ciutats que s’estan organitzant per atendre i mirar de trobar solucions a les persones que es troben vivint al carrer. A Tarragona, entitats i Adminitració també s’han unit per treballar-hi organitzant el recompte de persones sense sostre: l’acció clau per diagnosticar el problema i començar a definir propostes d’actuació.

La nit del 14 al 15 de maig en totes les zones i barris de Tarragona persones voluntàries, dividides en petits grups, recorreran la ciutat per fer un recompte de les persones que dormin al carrer.

Es tracta de fer per segon cop, el recompte de les persones sense sostre, és a dir, persones que pernocten al carrer o utilitzen alguns dels recursos que existeixen a la ciutat adreçats a aquest col·lectiu.

Aquesta acció surt de la necessitat d’entitats i Administració d’analitzar i treballar el fenomen del sensellarisme a la nostra ciutat. Tarragona se suma així a altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutats a partir del projecte europeu “The European end street Homelessness”.

El recompte s’emmarca dins d’una iniciativa de ciutat on col·laboren administracions, entitats del tercer sector, entitats privades i la mateixa ciutadania per proposar accions i projectes que donin resposta al sensellarisme a Tarragona.

Aquesta acció s’impulsa des de la Xarxa d’atenció a persones sense llar de la ciutat de Tarragona, fruit del primer recompte l’any 2017.

Per què?

Per poder saber quin és l’estat i la quantitat de persones que viuen sensesostre, i així desenvolupar accions i projectes. Un altre objectiu principal és sensibilitzar la ciutadania sobre el fenomen del sensellarisme.

El recompte serveix per obtenir una radiografia de les persones que pernocten al carrer. Amb aquestes dades ens podem fer una idea de l’abast de la problemàtica i trobar respostes transversals.

Quan?

El recompte serà la nit del 14 al 15 de maig en totes les zones i barris de Tarragona.

En què consisteix?

A partir del nombre de persones voluntàries que s’apuntin al projecte, aquestes es dividiran en petits grups que recorreran les diverses zones de la ciutat. Durant el recompte els voluntaris/àries hauran de comptar el nombre de persones que observin dormint al carrer aquella nit, mitjançant una fitxa d’observació. La forma de recollir la informació serà mitjançant paper i/o mitjançant una aplicació mòbil.

Als voluntaris i voluntàries que hi participin es preveu oferir-los formació prèvia amb professionals experts, se’ls convidarà a un pica pica abans del recompte, s’organitzaran itineraris de busos per apropar-los a les zones adjudicades que estiguin fora del centre de la ciutat i se’ls lliurarà un diploma de participació.

Com puc participar-hi?

Només cal ser major d’edat i tenir moltes ganes de col·laborar en una iniciativa de ciutat. No és necessària cap experiència prèvia.

Per inscriure’t com a voluntàri/a accedeix aquí.

Skip to content