Tarragona Jove

L’alumnat de l’EADT exposa contes il·lustrats japonesos

Exposició Kamishibai. Foto: Laya Garcia
La mostra «Kamishibai il·lustrat» forma part d’un intercanvi educatiu amb la Professional School índia, vinculada a la Fundació Vicente Ferrer

La sala d’exposicions de l’Espai Jove Kesse acull entre els dies 30 d’abril i 1 de juny la mostra «Kamishibai il·lustrat», un recull de treballs realitzats per l’alumnat del cicle formatiu de grau superior d’Il·lustració de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona (EADT). L’exposició aplega les il·lustracions realitzades en el marc d’un projecte d’intercanvi educatiu amb la Professional School d’Anantapur, a l’Índia, vinculada a la Fundació Vicente Ferrer. Aquesta iniciativa, en què també hi ha la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, té per objecte impulsar l’intercanvi de vivències entre les persones joves del centre docent indi i de la universitat tarragonina.

L’exposició s’inaugurarà el divendres 3 de maig a les 20 hores, en un acte en què hi haurà una delegació de la Fundació Vicente Ferrer. A continuació, a les 21 h, representants de l’alumnat de l’EADT participant en el projecte mostraran les seves il·lustracions i explicaran els contes relacionats amb elles a l’escenari de l’Espai Jove Kesse.

El kamishibai significa ‘teatre de paper’, i és una forma tradicional japonesa d’explicar contes mitjançant il·lustracions, nascuda al segle XII al país nipó. Se sol dirigir a nenes i nens i és utilitzat com a recurs didàctic. Consisteix en un conjunt de làmines que una presentadora o un intèrpret llegeixen mentre el públic contempla els dibuixos.

A través del kamishibai, aquest projecte permet que l’alumnat de la Professional School treballi tradicions populars reinterpretades amb perspectiva de gènere, fent que les dones siguin protagonistes o assumeixin rols destacats en la comunitat o la història.

«Kamishibai il·lustrat» forma part del cicle «Cultura Kesse», que continuarà la setmana vinent amb els audiovisuals experimentals que el director tarragoní Gerard Gil programa sota el nom «Pantalla el tall». En aquesta ocasió inclouran la projecció d’un minidocumental i d’un videoclip d’Ester Sánchez, autora que els presentarà personalment i mantindrà un espai de fòrum amb el públic (10 de maig). La programació seguirà amb un concert de Xavi Ciurans, cantant del grup de rumba catalana Gertrudis (17 de maig); el cabaret literari Si te ofendo, te jodes, amb Pili Andreu i El Artriste (24 de maig); un doble cartell amb el Mag Blak i Ciriaco Clown (31 de maig); l’exposició «La dona al sud», promoguda per l’Assemblea de Cooperació per la Pau (del 4 al 22 de juny); l’espectacle literari i musical «DJ Books», amb Joan Rioné i Juan Antonio Moreno (7 de juny), i una representació dels treballs fets per membres de l’Aula de Teatre de l’Espai Jove Kesse (14 de juny).

La programació Cultura Kesse està organitzada pel Servei Municipal de Joventut i presta una especial atenció a les propostes arribades del teixit jove de la ciutat, però està oberta a tots els públics. Les actuacions tenen lloc en divendres, comencen a les 21 h i l’accés és lliure fins a omplir aforament. Les exposicions, per la seva banda, es poden visitar de dimarts a dissabte, de 16.30 a 21 h.

Skip to content