Tarragona Jove

Joves i salut mental. Una mirada a través del curtmetratge

El 10 d’octubre se celebra, a tot el món, el Dia de la Salut Mental i des del Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès participem d’aquesta data de conscienciació, fent incidència especialment en com afecta les persones joves. Enguany, com a novetat, ens sumem al festival de Curtmetratges PSICURT, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. Un festival que té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema.

Dijous 14 d’octubre, a les 18.30 h, a l’Espai Jove Kesse, dins dels actes del festival PSICURT i organitzat pel Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès, us convidem a aquesta sessió de curtmetratges i taula rodona sobre joves i salut mental, amb la projecció de:

‘Cómplices’,  de Rubén Guindo (2020) 20’

Ana és una adolescent que va a l’institut cada dia. Malgrat que sembla tenir una vida normal, hi ha una realitat horripilant amagada. La seva vida s’ha convertit en una insuportable tortura.

#assetjamentescolar #bullying #assetjamentpiscològic

‘Cocodrilo’, de Jorge Yúdice (2019) 5’

Alicia, com cada tarda, es prepara un te i veu el seu canal de YouTube preferit: VictorGaming. Un canal dedicat a videojocs de rol d’acció. Víctor, el youtuber, retransmet avui un directe on els fans poden fer-li preguntes. Alicia té una cosa molt important a dir-li.

#homofobia #familia #lgtbiq+

‘Roberto’, de Carmen Córdoba (2020) 9,5’

Han passat 15 anys i el Roberto segueix enamorat de la seva veïna, tot i que ella prefereix amagar-se del seu cos avergonyida. Amb el seu art i una vella corda d’estendre com a única forma de  comunicació, el Roberto té un pla per aconseguir que la seva estimada s’enfronti als seus monstres d’una vegada per totes.     

#animació #autoestima #autoimatge #autoconcepte #bellessa #inseguretat

‘Fugit’, de Marta Bayarri (2016) 15’

El Carles viatja en cotxe amb el seu fill adolescent Pol. Un fet inesperat canviarà el decurs de les seves vides.

#fills #pares# #adolescència #canvis

‘Complejos’, de l’IES Europa de Ponferrada (2015) 8’

Tu veus els defectes dels teus companys i companyes. I els teus, els veu algú? Aborda, en pla seqüència, els complexos físics de les persones estudiants protagonistes d’aquesta història.

#complexos #físics #psíquics #socials

‘Ruleta rusa’, de l’IES Rodanas de Épila (2019) 9’

Dissabte a la nit. El Jorge i la Yaiza estan sols a casa dels pares d’ella. Res pot impedir que passin la nit junts. O sí?

#relacions #adolescència #amistats #amor #sexualitat #prevenció

TAULA RODONA

Presentació dels projectes audiovisuals i debat ‘Joves i salut mental’ amb:

  • Rubén Guindo, director del curt ‘Cómplices’, i Ariadna Guindo, protagonista de la història
  • Representants de l’equip educatiu i de l’alumnat de l’IES Rodanas d’Épila (Saragossa)
  • Inés Raigón, psicòloga sanitària del Centre Ita, especialistes en salut mental
  • Berta Mascaró i Lluís Romero, del Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès i membres de les entitats h2o i Assexora’t

Modera: Jaume Descarrega

Ho organitza: Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès i Festival Psicurt.

Activitat inclosa dins dels actes del mes de la salut mental de l’Ajuntament de Tarragona

Ves al contingut