Tarragona Jove

L’Estat anuncia un bo cultural de 400 euros per a les persones joves que compleixin 18 anys el 2022

El Govern de coalició inclourà l’ajuda en els Pressupostos que presentarà al Congrés la setmana vinent. El President ha afegit per a què es podran usar aquests diners que rebran els i les joves que compleixin la majoria d’edat al 2022: “Són 400 euros per a la compra de llibres o per al consum de qualsevol mena d’activitat artística, escènica, com puguin ser el teatre, el cinema, la dansa o la música”.

Fonts del Ministeri de Cultura asseguren que aquest bo suposaria una despesa d’uns 200 milions d’euros. L’ajuda es limita en exclusiva a les persones joves que compleixin 18 anys el 2022, per tant no té una extensió generalitzada. Segons l’INE, el 2004 van néixer a Espanya 454.591 nens i nenes, i per tant aquestes són les persones beneficiàries potencials.

El ministre assegura que per al sector cultural, que ho ha passat molt malament en pandèmia, aquesta iniciativa pot suposar una important injecció de diners. A més, les dades indiquen que són precisament els i les joves entre 18 i 25 les persones que més assisteixen a concerts, museus, cinemes, i les que més llibres llegeixen.

Ves al contingut