Tarragona Jove

Ju i María José Llergo, protagonistes del primer cap de setmana al Festival Sota La Palmera

Els concerts són a l’Espai Jove la Palmera amb entrada gratuïta

L’Espai Jove La Palmera reuneix aquest cap de setmana Ju i Maria José Llergo, dues veus femenines considerades com les grans descobertes musicals d’aquest 2019.

Per una banda, demà divendres 12 de juliol, la jove osonenca Ju ve carregada d’energia per presentar el seu segon disc, Bandera Blanca. Un treball de caire social i reivindicatiu, que representa un gran pas endavant amb la seva proposta allunyada dels corrents que han marcat les darreres tendències musicals. Ju porta el disc als escenaris en format banda, on es port captar tota l’energia d’una artista jove i compromesa, que ve del món del teatre i la dansa, i que irromp amb força dins l’escena catalana amb una proposta musical que, en paraules de l’artista, és “una guspira de llum”. Ju vindrà precedida per la banda tarragonina Petites Grans Coses, liderada per l’Anna Cusell.

I l’endemà dissabte, 13 de juliol, arriba una nit de flamenc amb Maria José Llergo com a principal protanista. Llergo, nascuda a Pozoblanco (Còrdova) fa 24 anys, viu al barri de Gràcia de Barcelona i, com qualsevol noia de la seva edat, llueix xandall, piercing al nas i ungles de gel, però també mantó negre de manila i els ors de la seva família. Tot i que ha crescut en el segle XXI, segueix cantant sobre “l’amor, la tristesa i la incomprensió” com van fer els seus avantpassats, amb la mateixa veritat. Seleccionada recentment al top3 d’artistes imprescindibles del 2019 per Youtube, de moment es troba preparant el que serà el seu primer disc, del qual tan sols se sap que ha tret un primer senzill aquest 2019. I una gira que l’ha portat a esdeveniments de renom com el Primavera Sound. La nit s’iniciarà amb la cantaora Lídia Giráldez, acompanyada per la guitarra d’Eduardo Sanchez i les dues ballarines Meritxell i Montserrat Puvill.

El Festival Sota la Palmera reuneix aquesta edició de 2019 un gran component d’artistes femenines, situant-les de primer ordre com a protagonistes i referències clau en el sí de les formacions escèniques. Tant des de la dansa, com des del clown, la il·lustració o la música, més de 70 dones pujaran aquest estiu a l’escenari o s’han implicat en la coprogramació del festival. La Conselleria de Joventut dedica amb fermesa esforços a detectar i posar en valor les produccions culturals de dones creadores per reforçar la seva emprenedoria i apoderament com a part important en el desenvolupament cultural i comunitari.

Entre els noms propis destaquen artistes com Marinah (Ojos de Brujo), les Balkan Paradise Orchestra, Pavvla i The Sey Sisters.

L’entrada als concerts és gratuïta a les 22 h / Espai Jove La Palmera (plaça Imperial Tarraco, 1).

El Festival Sota la Palmera és una iniciativa de les Conselleries de Joventut i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona.

Skip to content