Tarragona Jove

“La Ciutat a Cau d’Orella” posa llum a la història negra de Tarragona

La ciutat a Cau d’Orella

Al llarg de la setmana passada, la regidoria de Joventut de Tarragona va organitzar un seguit d’activitats enfocades a difondre les històries i llegendes sobre les presons a Tarragona. Històries que la majoria de tarragonins i tarragonines desconeixen totalment degut al tenebrisme i opacitat que envolta la trama.

Enigma al Pretori

Els escenaris que van ocupar van ser el Pretori, l’Amfiteatre, l’Audiència, l’Arxiu del Port, la Catedral, la Casa de les Lletres, etc. Tots van ser indrets que van tindre un protagonisme en un cert moment de la història presonera de Tarragona. En cadascuna d’aquestes localitzacions es van organitzar enigmes, conta contes, exhibició de dansa, exposicions, relats personals, etc. per donar una idea més aproximada i personal sobre els successos ocorreguts.

Misteris a l’Amfiteatre

Les activitats com “Cartes des de presó”, “A pic i pala”, “Dracs i Masmorres”, “Abominar del crim i compadir el delinqüent? Au va! Que els tanquin!”, “La Veu Captiva” o “Oblidades Oblates. El camí de la memòria” van ficar llum a la foscor tarragonina sobre les presons.

Llegendes al Pretori
Skip to content