Tarragona Jove

La llei de llibertat sexual protagonitza els actes per commemorar el 25N a Tarragona

La llei de llibertat sexual protagonitza els actes per commemorar el 25N a Tarragona

La consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, ha presentat aquest dimecres els actes que, des de la Conselleria que lidera i conjuntament amb altres departaments municipals, associacions, entitats i organismes de la ciutat, s’han programat al voltant del 25N, Dia Internacional per l’erradicació de la violència contra les dones.

Durant la presentació, la consellera ha explicat que la nova Llei integral de llibertat sexual serà protagonista dels actes, que començaran el 10 de novembre i s’allargaran fins al mateix 25N, dia en què es llegirà el manifest i s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament per recordar la reivindicació d’un món lliure de violències contra les dones.

Dins d’aquest eix temàtic, la consellera ha posat l’accent en les jornades que durant el 23 i 24 de novembre debatran i informaran sobre diferents aspectes de la nova legislació al Palau de Congressos, amb el nom de “No esperis un no rotund: només el sí és sí”, que és també el lema del programa d’enguany.

El 23 de novembre s’explicaran les novetats més destacades de la Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual en l’assetjament sexual i per raó de sexe a empreses, PIMES i entitats. Per a la prevenció de l’assetjament sexual al treball, el context se situarà en l’àmbit laboral. Se’n parlarà des de la visió laboralista i de l’advocacia i de com s’ha d’elaborar un protocol propi.

El dia 24, d’altra banda, les jornades comptaran amb la presència de cinc dones que parlaran en primera persona sobre l’assetjament de carrer. Aquesta és una de les novetats que està present a la Llei de garantia integral de la llibertat sexual. Amb aquestes vivències es donarà un enfoc interseccional amb diferents perfils de dones convidades a la jornada

“L’Assemblea General de les Nacions Unides insta a totes les persones a una tasca de conscienciació i sensibilització amb la declaració del 25 de novembre com a Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones” ha afirmat la consellera Pastó, que ha volgut posar en valor la programació, la implicació de les entitats i el treball diari dels equips i serveis de Polítiques d’Igualtat, de Joventut o de Copoperació de l’Ajuntament.

+ info

Skip to content