Tarragona Jove

L’Ajuntament de Tarragona impulsa un nou servei de suport a la creació i la pràctica cultural

Foto: Quimeras Tarragona

Les conselleries de Cultura, Joventut i Centres Cívics lideren aquest projecte que té voluntat transversal d’arribar a tothom


L’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest matí el nou servei de suport a la creació i la pràctica cultural, que pretén ser un gran paraigües per tal de fomentar i garantir l’accés universal a la cultura, així com promoure i impulsar la pràctica cultural, la creació i l’expressió artística en totes les disciplines.

Sota aquesta premissa i arran de la necessitat d’incentivar i potenciar la construcció i transformació de la societat des de la vessant cultural, s’ha creat aquest programa, afavorint, a més, espais de participació, circulació, coproducció i gaudi cultural.

Aquest projecte és fruït del treball conjunt i recull els serveis de diferents conselleries, àrees i serveis municipals. I és que, promogut des de la conselleria de Cultura, hi participen també la Xarxa de Centres Cívics, l’IMET, la conselleria de Joventut i la de Cooperació, entre d’altres.

El nou programa l’han presentat aquest matí la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos; acompanyada de la consellera de Centres Cívics, Cecilia Mangini; i el conseller de Joventut, Guillermo García de Castro.

La consellera de Cultura ha subratllat que “es tracta d’un nou exemple de treball transversal entre departaments per tal de donar resposta a una necessitat detectada i per tal d’acollir tota mena de projectes, propostes, activitats i accions artístiques i poder donar-li la millor sortida i suport”.

Per la seva banda, el conseller de Joventut ha destacat “la importància de donar eines a totes les persones especialment a la població jove perquè puguin desenvolupar les seves inquietuds artístiques”.

Finalment, la consellera Cecilia Mangini ha posat en relleu que “a través del suport a la pràctica cultural es posa de relleu el valor dels equipaments de proximitat com ho són els Centres Cívics com a motor de la cultura comunitària i popular de la ciutat de Tarragona”.

Línies d’actuació del servei de suport a la creació i la pràctica  cultural

Les principals línies de treball que proposa el programa de suport a la creació i la pràctica cultural són quatre.

La primera és l’assessorament i acompanyament professional en aspectes com podrien ser l’ associacionisme, l’mpuls a l’autogestió, dubtes i necessitats durant el procés de creació i/o producció artística, o l’accessibilitat a la pràctica cultural.

La segona línia de treball és el suport a projectes d’incidència sociocultural per tal de treballar des de la cultura com a eina de transformació social així com aconseguir crear impacte en la participació ciutadana i l’enfortiment comunitari.

La tercera branca del servei és la formació i l’educació, tot treballant amb diferents perfils tant professional com amb persones en via de professionalització, artistes amateurs o persones que es volen iniciar en la pràctica cultural; posant sempre èmfasi en els beneficis que la pràctica cultural aporta a la salut i a la cultura pel benestar.

El suport a la visibilització i a la pràctica cultural tot difonent i comunicant mitjançant agendes, xarxes supramunicipals, censos d’artistes, o espais de diàleg representa un altre servei essencial que aporta el programa.

Finalment, l’ús dels d’espais, mitjans i recursos municipals és un dels principals serveis que el programa ofereix. És voluntat del Consistori que les persones, col·lectius i associacions puguin fer ús dels espais i recursos municipals disponibles. “Els equipaments culturals estan oberts a tota la ciutadania que vulgui realitzar activitats no lucratives sota les pautes recollides en les condicions d’ús de cada espai”, ha detallat Sandra Ramos.

Ves al contingut