Tarragona Jove

L’Espai Jove Kesse acull projeccions prèvies del Festival REC

A partir del 7 de novembre i fins al 2 de desembre, diversos espais oferiran passis de pel·lícules previs al festival d’enguany, que es durà a terme del 3 al 8 de desembre de 2019. A l’Espai Jove Kesse, el Festival REC 2019 s’alia amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Tarragona per oferir algunes de les pel·lícules que, en edicions anteriors del festival, han servit per a establir un debat franc i sincer sobre el paper de les dones en la societat i la necessitat d’establir un debat en el qual es debati el paper dels dos sexes en tots els plans de l’actualitat i esferes socials.

En aquesta ocasió, reprenem, a l’Espai Kesse, alguns d’aquests films:

Hope You’ll Die Next Time 🙂

Director Mihály Schwechtje
País Hongaria // Idioma VO Hongarès/SUB Castellà // Any 2018 // Duració 96′
Protagonistes Kristóf Vajda, Szilvia Herr, Casaba Polgár

Dj. 7 de no­vem­bre/ 19 h / Espai Jove Kesse

Eszter és una noia insegura de 16 anys que està enamorada en secret del seu professor d’anglès, mentre que el seu company de classe Peter està desesperançadament enamorat d’ella. Un dia, el professor anuncia que deixarà el col·legi per marxar a Londres. El mateix dia, Eszter rep un especial missatge de comiat del professor. És la porta d’entrada a un affair en línia de conseqüències inesperades.

Adolescents, desig, inseguretat, hormones, frustracions i xarxes socials formen un còctel que s’ha agitat de diverses maneres en els últims anys, no sempre amb resultats satisfactoris. Però el Mihály Schwechtje sap trobar el punt d’equilibri entre tecnologies actuals, sensibilitat adolescent, estètica teen, sexting i un guió calculat, i el converteix en un engranatge narratiu que funciona a la perfecció i t’enganxa fins al final.

Un coming of age que esdevé thriller amb les eines narratives de la contemporaneïtat multipantalla.

The Breadwinner

Director Nora Twomey
País Irlanda, Luxemburg, Canadà // Idioma Anglès sub. cat. i cast. // Any 2017 // Duració 94′
Dj. 14 de no­vem­bre/ 19 h / Espai Jove Kesse

Parvana és una nena d’onze anys que viu a la capital d’Afganistan, Kabul, durant el període de domini dels talibans. Quan el seu pare és detingut, els membres de la família es queden sense recursos i, ja que les dones tenen prohibit sortir al carrer soles, decideixen transformar a Parvana en un noi perquè pugui anar a comprar menjar.

De l’estudi que va crear El secret de el llibre de Kells i La cançó de la mar, ens arriba aquesta pel·lícula captivadora sobre la valentia, els vincles familiars, la superació i la lleialtat en temps de guerra. La història d’una heroïna que s’enfronta amb coratge i imaginació a l’hora de misogínia i violència que li ha tocat viure.

Nominada a l’Oscar a Millor Pel·lícula d’Animació.

Subtitulada a l’català amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Tódalas mulleres que coñezo

Director Xiana Do Teixeiro
País España // Idioma VO Gallec/ Sub Español // Any 2018 // Duració 71′
Protagonistes Olalla Caamaño López, María Corral Fernández, Nieves Neira, Beatriz Rodríguez López

Dc. 27 de no­viem­bre | 19h | Espai Jove Kesse

Unes amigues es troben en una terrassa per xerrar de la seva setmana, de les seves coses. A poc a poc, la conversa comença a girar entorn el mateix tema, històries personals que es converteixen en comunes, perquè ara no fa vergonya dir-ho, perquè, a “totes les dones que conec” els ha passat. Una pel·lícula ‘parlada’ a diversos escenaris enllaçats per un fil invisible d’identitats i generacions, que sorprèn i atrapa a l’espectador des del relat íntim mentre qüestiona obertament les diferències (i desequilibris) de gènere.

Skip to content