Tarragona Jove

L’Estiu amb Cooperació reflexiona sobre els refugiats

Durant els mesos de juny i juliol tornen a Tarragona les propostes d’estiu del Departament de Cooperació, que ja, en la seva desena edició, presenta una sèrie de propostes pensades per a tots els públics i que enguany consten d’un microcicle i de cinc activitats gratuïtes, que reflexionaran entorn de les condicions i les circumstàncies de les persones que viuen en situació de desplaçament forçat o refugi.

Aquesta programació s’organitza des del Departament de Cooperació, per tal d’impulsar la reflexió i el discurs crític entre la ciutadania de Tarragona i amb l’objectiu de consolidar iniciatives i activitats que fomentin el respecte dels Drets Humans, la construcció de la cultura de pau i l’educació per la Justícia Global.

En aquesta edició, que comptarà amb un microcicle en línia i cinc activitats gratuïtes, es vol focalitzar la mirada en una de les grans crisis existents en l’àmbit global per donar a conèixer la situació i el patiment de les persones que es veuen obligades a deixar la seva llar i el camí que han d’emprendre per diverses causes com poden ser la persecució, el conflicte, la violència o el canvi climàtic.

Microcicle

A partir del 22 de juny es realitzarà un microcicle en línia sobre les migracions, els desplaçaments forçats i el refugi que té com a finalitat fomentar la reflexió sobre les condicions de les persones que es troben en aquesta situació per diverses causes.

Tindrà una durada de quatre dies i inclourà la col·laboració d’Stop Mare Mortum, Una finestra al món, ACNUR i Susana Borràs (Investigadora del Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona), que oferiran informació sobre els refugiats sahrauís, les migracions climàtiques i la situació de les persones desplaçades i refugiades amb l’actual crisi sanitària. També es proposaran recursos audiovisuals i revistes per donar a conèixer les condicions i vulneracions de drets humans que pateixen les persones en aquesta situació.

Activitats

  • Tres espectacles infantils que tindran lloc els dimecres 8, 15 i 22 de juliol a les 19 h a l’Espai Jove la Palmera, de la mà del col·lectiu Entret(r)es, la Cia. Dosdetres i l’Associació Crear Comú. Endinsaran els infants i adults en el món dels viatges i els desplaçaments per terra i per mar, així com en els contes fruit de les migracions, alguns acompanyats amb timbal i altres en clau de teatre, però tots amb bosses plenes d’esperança, enyorança, amistat i solidaritat.
  • Xerrada en línia amb ACNUR, 17 de juliol a les 13 h, a través de la web de Cooperació i xarxes socials. Serà una xerrada en directe sobre desplaçaments forçats, refugi i l’apatrídia acompanyats de Natàlia Anguera, directora general del Comitè Català d’ACNUR, i un testimoni que podrà explicar la seva experiència.
  • Activitat cultural per adults. El dimecres 29 de juliol a les 20 h, per concloure el cicle d’estiu, es presenta la Tarda amb Cooperació a l’Espai Jove La Palmera, on tindrà lloc l’espectacle ‘El viatge d’en Rachid’, una narració de Karme González i acompanyament musical de Carles Sabaté. Altrament, podrem sentir les reflexions sobre migracions, desplaçaments forçats i refugi a càrrec de les entitats d’Stop Mare Mortum i Una finestra al món.

Tota la informació i reserves a: www.tarragona.cat/cooperacio

Ves al contingut