Tarragona Jove

L’Oficina Jove del Tarragonès reprèn els serveis i tallers

Amb l’inici del nou curs escolar, els serveis de Joventut de la comarca es posen en marxa amb propostes i activitats per a aquesta tardor i amb la continuïtat de l’atenció en matèries diverses des de l’Oficina Jove Tarragonès i des dels municipis que disposen de Punt Jove o Punts Joves d’Informació Juvenil.

L’Oficina Jove del Tarragonès, l’equipament per a joves referent en informació, orientació i assessorament ubicat a la ciutat de Tarragona (gestionat conjuntament per la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de Tarragona) ofereix els seus serveis a totes les persones joves del Tarragonès. Va reobrir les seves portes dilluns 4 de setembre i ja atén presencialment de dimarts a divendres, de 9 a 14 h, i els dilluns en el mateix horari però telemàticament. A partir del mes d’octubre s’amplia l’horari amb les tardes dels dimarts i dels dijous de 16.30 a 19 h i s’iniciaran els assessoraments presencials en els àmbits d’educació, treball, salut i informació.

L’Oficina Jove del Tarragonès, proposa una tardor plena d’activitats, totalment gratuïtes i enfocades a joves i professionals, que conté propostes interessants entre les quals trobem en el marc del Festival Psicurt, l’activitat “Joves i salut mental. Una mirada a través del curtmetratge” ja en la seva tercera edició, que es coorganitza amb el Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès. També en la mateixa línia de promoció de la salut, l’11a edició de Joves promotors de salut, que es porta a terme amb el treball transversal de l’Associació H2O, Assexora’Tgn, el Departament de Salut Pública i l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona i l’Oficina Jove del Tarragonès.

Novetats destacades
Com a novetat, l’Oficina Jove del Tarragonès coorganitza amb l’Institut Català de la Salut una sèrie de tallers sobre gestió de les emocions a càrrec de la referent de benestar emocional del CAP Tàrraco i un programa nutricional i d’alimentació per a adolescents, a càrrec de la nutricionista de l’ICS durant els mesos d’octubre, novembre i desembre.

Tenint en compte les noves tecnologies, s’implanten formacions adreçades tan a joves com a professionals sobre la Intel·ligència Artificial, on es descobriran les possibilitats que pot oferir aquesta part de la informàtica fent-ne un ús responsable.

En l’àmbit de treball i educació, cal remarcar la continuïtat amb els tallers del catàleg de serveis de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil, en format presencial i de tarda per a què les persones joves puguin accedir a tota la informació per entrar al mercat de treball d’una forma autònoma i amb tots els recursos al seu abast. També es donarà continuïtat a l’aula de cerca de feina que té lloc cada dimarts de 17 a 18.30 h per acompanyar progressivament en tot el seu itinerari professional.

D’aquests tallers s’informarà més detalladament a mesura que s’acosti la data de realització. Tot i així ja hi ha tota la informació i l’accés a les inscripcions de la programació de tardor de l’Oficina Jove del Tarragonès a la web www.tarragonajove.org, junt amb els canals de Twitter @TarragonesOJ i per Instagram a @tarragonajove. Per demanar cita prèvia als diferents serveis de l’Oficina Jove es pot fer a la web https://citaprevia.tarragona.cat/.

Skip to content