Tarragona Jove

T’agradaria ser mentor/a?

L’associació Quilòmetre Zero ofereix un programa de voluntariat en el qual podràs fer mentoratge a nens i nenes de diferents cultures i contextos socials

El Projecte Rossinyol facilita el contacte d’alumnat universitari i/o de grau superior, amb nens i nenes de diferents cultures i contextos socials amb l’objectiu d’establir una relació de suport i aprenentatge.

És una oportunitat que afavoreix la interacció, l’entesa i el respecte a la diversitat en el context social multicultural del moment que vivim. És  una experiència que beneficia als nens i nenes, les seves famílies, el centre escolar, l’alumnat universitari i la pròpia Universitat, i el seu objectiu és  facilitar-los suport, consell, amistat, reforç i un exemple positiu, a més de promoure una relació.

Arran el contacte amb la Universitat de Girona com a pionera,  i amb l’entitat Servei Solidari (Barcelona), amb el coneixement i l’experiència del treball en mentoria, es va poder impulsar el projecte a Tarragona.

Gràcies a la col·laboració entre aquestes institucions i entitats, l’Associació Quilòmetre Zero i les persones que desenvoluparien el projecte van poder formar-se en mentoria i engegar el projecte per al curs 2014-2015.

REQUERIMENTS

  • Tenir entre 18 i 35 anys i viure al Camp de Tarragona
  • Ser estudiant universitari o universitària o de Cicle Superior FP
  • Tenir motivació i compromís en acompanyar un infant durant un curs escolar.
  • Tenir una disponibilitat setmanal d’entre 2 i 3h.
  • Assistir a la formació inicial obligatòria de 10h, certificada per la Generalitat de Catalunya.
  • Assistir a les sessions de seguiment grupals de l’equip de mentors i mentores (3 sessions).
  • Persona amb capacitats socials i comunicatives, com ara, l’empatia, l’assertivitat, la responsabilitat, la flexibilitat o la tolerància.
  • Persona optimista amb capacitat de moure’s en diferents registres.
  • Tenir interessos per activitats lúdiques, culturals i esportives. Tenir coneixement del territori i els seus recursos del que disposa.

El projecte es porta a terme durant un curs escolar i té una duració aproximada de 8 mesos

Podràs trobar més informació aquí

Experiències vitals: Projecte Rossinyol Tarragona
Skip to content