Mostra de Teatre Jove 2021
Reserva d’entrades a partir del 4 de maig de 2021 a les 10h a ww.tarragonajove.org/mtj2021
En directe des de casa a tarragonajove.org/streaming
PINEDO: “LA MOSTRA DE TEATRE JOVE DEFINEIX TARRAGONA COM UNA CIUTAT QUE ESTIMA EL TEATRE I POSA EN VALOR LA CREACIÓ JOVE” La 28a edició de la Mostra presenta vuit obres al Teatre Tarragona
El conseller de Joventut, Hermán Pinedo, acompanyat d’un representant de cada agrupació teatral que participaran enguany a la Mostra, ha presentat aquesta tarda la 28a edició de la Mostra de Teatre Jove, que enguany oferirà vuit obres del 17 de maig al 9 de juny a les 20 h i amb entrada gratuïta.
Així doncs, formen la programació la companyia de teatre de Lestonnac – l’Ensenyança, (H)Istrions Teatre, Meraki Teatre, Vis de Vanadi, Arteliats Teatre, Nebulosa Teatre, Tornavís Teatre i La Faixsula Teatre; que presentaran vuit obres, quatre d’elles de creació pròpia, i les altres interpretaran textos preexistents. El conseller Pinedo ha volgut agrair als grups i companyies de teatre jove de la ciutat “el seu activisme i entrega a l’hora de defensar aquest programa, any rere any” i que gràcies a ells i al suport de l’Ajuntament “ha fet que Tarragona es defineixi com una ciutat que estima el teatre i posa en valor la creació juvenil”.
D’entre les vuit obres que s’hi presentaran, hi participaran activament uns 80 actors i actrius; 8 directors/es i fins a unes 150 persones, sumant col·laboradors de fora l’escena. Així doncs, aquesta és una xifra molt destacada, comptant també que sis de les companyies són de teatre jove amateur i 2 de centres educatius. Un altre fet destacable correspon a “l’intercanvi de coneixements i inquietuds entre les pròpies companyies, que des de la conselleria de Joventut també motivem, per tal de preservar i garantir el sentit de la Mostra”, ha finalitzat Pinedo.
Les 8 obres de La Mostra
La programació engegarà amb Un mal dia el té qualsevol, una obra d’Adelaida Frías i la companyia Col·legi Lestonnac – l’Ensenyança, que girarà al voltant de tot el que pot passar en uns estudis de gravació durant un dia.
Seguidament serà el torn de (H)Istrions Teatre, que de la mà de Jorge Pérez de Latorre ens presentaran Bup, Bup!, una reflexió entorn de la societat que ens ha tocat viure, un món on els avenços tecnològics han establert noves vies de comunicació cada cop més eficients i alhora les relacions humanes, més difícils.
Mulilla sin desbravar és la proposta de Meraki Teatre de la mà d’Anna Blanc, que amb aquest títol vol ser una adaptació de la La casa de Bernarda Alba de Federico García Lorca.
Vis de Vanadi ens presentarà Estralls, de Jordi Casanova, un conflicte bèl·lic d’un lloc indefinit on s’entrecreuen les històries i les vides de nou personatges que encaren els estralls de la guerra com poden.
Alfredo Sanzol és l’autor de La Ternura que Arteliats Teatre portarà enguany a la Mostra i com diu el seu títol ens portarà al significat i la reflexió més profunds al voltant de la tendresa.
Nebulosa Teatre presenta Minimal (o el mal menor) dirigida per Raquel Rodríguez i que ens endinsa en un scape room involuntari d’on sortirem, com de la pandèmia, millors persones.
El vals de la garrafa, d’Helena Tornero i amb els actors de la companyia Tornavís Teatre, és un calidoscopi d’escenes breus de vivències de diversos habitants d’un poble de l’Alt Empordà durant la Guerra Civil Espanyola.
I finalment, tancaran la mostra la companyia La Faixsula Teatre, que portaran una obra de creació pròpia, l’Arbre de la Cendra, un drama costumista que ens aproparà a la vida quotidiana d’un poble i tot el que succeeix entorn d’un petit succés.
Cal destacar una de les accions que es realitzen en paral·lel a la Mostra i que els seus participants agraeixen molt, que és una breu valoració de cadascuna de les representacions, que emeten els membres de la Comissió Assessora. Aquest any, la conformen Raquel Méndez, Eva Vives, Mercè Sardà, Anna Plaza i Enric García Jardí.
La programació comptarà amb totes les mesures de seguretat Covid-19, que marqui el Procicat durant aquells dies i a més, per qui ho vulgui, també es podrà seguir des de casa, en streaming des del Teatre Tarragona, a través del canal de YouTube del Servei Municipal Tarragona Jove (@tarragonajove) de l’Ajuntament de Tarragona.
Tota la informació i reserva d’entrades a partir del 4 de maig a: www.tarragonajove.org/mtj2021