Tarragona Jove

ES PRESENTEN ELS ACTES DEL 25È ANIVERSARI DE LA MOSTRA DE TEATRE JOVE

Consulta el programa de la Mostra de Teatre Jove aquí

 

Enguany s’arriba a la 25a edició amb 9 espectacles de col·lectius de joves de la ciutat

Del 14 de maig al 5 de juny arriba la 25a Mostra de Teatre Jove, organitzada per la conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i els grups de teatre jove. Enguany destaca la participació de 9 grups de teatre jove. Un d’ells debuta al certamen: el grup Nebulosa teatre. També cal remarcar el grup convidat de l’Aula de Teatre Municipal de Lleida. L’inici de les representacions serà a les 21.00h. al Teatre Tarragona i tots els espectacles són gratuïts.

Aquest aparador del teatre juvenil presenta al Teatre Tarragona 9 obres interpretades per col·lectius de joves tarragonins i tarragonines amb inquietuds teatrals i culturals. La consellera de Joventut, Ana Santos, ha destacat “la tasca conjunta feta entre els col·lectius de persones joves creadores de la ciutat i l’Ajuntament de Tarragona, que ha permès que aquesta edició celebrem 25 anys de la Mostra. És inestimable el valor d’apreciar unes representacions teatrals i assignar els suports generats en forma d’acompanyament a la producció i realització d’aquestes obres”. I ha afegit: “La Mostra de Teatre Jove permet obrir i consolidar espais de trobada entre les companyies i grups de teatre i persones joves inquietes culturalment que hi participen”.

L’aportació des de l’Ajuntament és oferir als grups participants de la Mostra de Teatre Jove canals permanents de suport mitjançant equipaments culturals i juvenils per a la formació, l’experimentació, la reflexió i l’exhibició per motivar i connectar les seves pràctiques artístiques i culturals. “També treballem per tal de preservar i garantir vies de continuïtat en el marc de les programacions estables de la ciutat situant el capital jove a primera línia de reconeixement”, ha remarcat la consellera de Joventut.

Aquests 25 anys de TEATRE JOVE han estat possibles gràcies a la tasca i vocació de molts i moltes professionals i figures implicades referents a la ciutat en el camp cultural, les quals han format part del Consell Assessor de la Mostra i han prestat el seu temps i expertesa en l’acompanyament formatiu i d’assessorament als i les joves membres de les companyies i grups de teatre. La 25a edició compta amb personalitats com Oriol Grau, Teresa Valls, Pere Navarro, Cristina Cabé, Raquel Castaño i Enric García.

Per celebrar aquests 25 anys de la Mostra, s’hna programat tot un seguit d’actes, entre els quals hi destaquen accions teatrals als busos interurbans, a espais emblemàtics de la ciutat, dues formacions especifíques i una festa especial amb el concert dels Tarracosurfers.

 

Aquest aniversari també es fa extensible a totes aquestes persones que han viscut d’una manera o altra aquests anys d’energia creativa, teatral i jove, a la nostra ciutat.

En aquesta edició, hi haurà 5 obres que són de creació o contenen adaptacions pròpies (mostra de la inquietud creativa més enllà dels treballs teatrals) i 4 obres d’autoria diversa. Una de les dades més destacades és l’aposta creativa de les companyies i dels grups de teatre jove (el 50% del programa són obres de creació pròpia).

Pel que fa a lorigen i forma de les companyies, hi ha 6 grups de teatre amateur i 3 de centres educatius. Així mateix, la Mostra de Teatre Jove implica a 320 persones que treballen i aporten diversos papers i funcions a la mostra. És a dir, 200 actors i actrius + 15 directors /es + 105 persones col·laboradores.

 

DADES 25 ANYS DE MOSTRA

 1. 25a edició de la Mostra de Teatre Jove. Durant aquests 25 anys de Teatre Jove  han passat fins a 73 grups i col·lectius de teatre diferents. Alguns d’ells fins i tot perduren fins a dia d’avui.
 2. Dades destacables  recollides en 25 anys de  la Mostra:
  • 245 representacions
  • 78.000 espectadors i espectadores
  • més de 350 joves protagonistes per temporada
  • 87 obres de creació pròpia
  • 55 propostes formatives i laboratoris teatrals
  • 50 professionals que han format part de la Comissió Assessora
 3. ORGANITZADA A DUES BANDES. Entre la conselleria de Joventut i els grups de joves i companyies de teatre implicades. Apostem per la cogestió amb les entitats juvenils
 4. LÍNEA / PROGRAMA EMMARCAT EN EL PLA LOCAL DE JOVENTUT 2020. Formació i experimentació, intermediació, suport i divulgació cultural: És cabdal potenciar les produccions i la creació cultural juvenil provinent de joves que reclamen suport i vehiculació de les seves propostes artístiques
Skip to content