Tarragona Jove

10 espectacles a la Zona Cultura Kesse, entre les novetats de la Primavera Jove

–INSCRIPCIONS A PARTIR DE LES 10H DEL DIJOUS 5 D’ABRIL–

Programa Primavera TarragonaJove

Dossier de premsa

 

Segona temporada d’activitats d’aquest 2018 coincidint amb el trimestre primaveral, amb la qual arriben nous projectes. La primavera ens ofereix l’oportunitat de participar en més de 60 propostes d’actes i activitats programades en un ampli catàleg d’àmbits educatius i culturals. Gemma Humet i Dúo Corneta són dues de les propostes destacables de la Zona Cultura kesse d’aquesta Primavera Tarragonajove.

En definitiva, 5.200 places que s’oferten per un públic de 12 a 30 anys i on totes les activitats són gratuïtes. “Donar un lleure de qualitat cultural és la prioritat de les polítiques públiques que desenvolupem”, explica la consellera Ana Santos. I afegeix: “Amb aquest programa educatiu i cultural, l’Espai Jove Kesse es consolida com un espai de treball intens de coprogramació amb joves. Mitjançant els canals de presentació de les propostes com la plataforma etràmit o els mateixos espais de dinamització existents als equipaments, s’habiliten els grups de treball com a eina per a la coprogramació i cogestió de les activitats joves, entenent els i les joves com a principals protagonistes que aporten contingut i propostes”.

Les principals novetats

Si aquesta PRIMAVERA TARRAGONAJOVE destaca en alguna cosa és en el bloc d’actes culturals i en els 10 espectacles a ZONA CULTURA KESSE, entre les quals podrem veure Gemma Humet, el Dúo Corneta i els mateixos grups de joves de les aules temàtiques que exposaran els seus treballs en viu i en directe a partir d’un espectacle de nova creació. També cal destacar el Pantalla al tall, un cicle de projeccions presentades pel seu autor, un tast de propostes audiovisuals inusuals, una cita amb l’underground, les perifèries i l’experimentació amb imatges, una cita trimestral en què podrem descobrir projectes d’escassa difusió realitzats per autors i autores properes. Serà el divendres 1 de juny a les 21.00h.

També cal mencionar en el camp del circ i l’expressió teatral, el curs d’iniciació de clown “Pallassades les justes!”; en el camp de la música, el taller LLIM de composició musical i creació de cançons i des de l’àmbit de la cuina creativa, mencionar el curs de “Bons Aprofits” per conscienciar del malbaratament i foment del reciclatge dels aliments.

Aquesta primavera acull també la sisena edició del cicle LA CIUTAT A CAU D’ORELLA, que enfoca la seva temàtica a descobrir quina funció tenen els herois i les heroïnes, la seva relació amb el nostre passat i el nostre futur. I ho farem acompanyats de personatges heroics que han deixat petjada a la nostra ciutat.

En l’àmbit CAIXA D’EINES i concretament dins l’eix TREBALL, la programació de primavera inclou 5 càpsules formatives corresponents als serveis prestats des de l’Oficina Jove del Tarragonès. Una nova entrega de 5 sessions per obtenir la informació clau sobre el mercat laboral tarragoní i les seves oportunitats, com definir el perfil social en el marc de les competències, com superar un procés de selecció amb èxit i dues xerrades més concretes sobre els camps de treball d’estiu i els passos per fer un voluntariat a l’estranger.

En el camp de la salut, i també des de l’Oficina Jove del Tarragonès, es portarà a terme una jornada de salut dedicada a l’adolescència i el cos. En el camp formatiu i de sensibilització, es portarà a terme una nova edició del curs JOVES PROMOTORS/ES DE SALUT.

El cicle d’activitats Primavera TarragonaJove rep el suport i finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales  e Igualdad en el marc del programa Conecta 3, per la prevenció, sensibilització i promoció de la salut en contextos d’educació, cultura i comunitat. Les 63 propostes d’aquesta primavera TarragonaJove s’emmarquen en el Pla Local de Joventut 2020 i concretament en els programes de lleure educatiu, formació i educació no reglada, formació i experimentació, suport i divulgació cultural, orientació i formació ocupacional.

Les activitats són totes gratuïtes amb inscripció prèvia. A partir del 5 d’abril a www.tarragonajove.org i als espais joves Oficina Jove del Tarragonès i Espai Jove Kesse. Si es necessita suport per atenció telefònica, s’atendrà al 977 25 18 73.

Ves al contingut