Tarragona Jove

Mushkaa, los Niños Jesús i Maria Jaume, seran al Festival Sota la Palmera 2023

Del 30 de juny al 5 d’agost i amb més de 30 espectacles gratuïts 
tarragonajove.org/sotalapalmera

Avui es presenta una nova edició del Festival Sota la Palmera en roda de premsa i s’ha fet de la mà del conseller de Joventut, Hermán Pinedo, acompanyat dels responsables d’algunes propostes del festival d’enguany com son Raquel Méndez de la companyia de dansa la Im.perfecta i Nacho Pascual de la proposta Coopula, entre d’altres. Aquest esdeveniment, que neix ara fa 18 anys com a Cultura de carrer a la plaça dels Sedassos i des d’en fa 13 ja amb la ubicació a l’espai jove La Palmera; compta enguany amb nous escenaris com el Passeig de les Palmeres, Sant Pere i Sant Pau o Torreforta.  

L’edició d’enguany compta amb la coorganització d’entitats i col·lectius del territori que s’han implicat en els diferents actes, tots amb un alt component de presència i autoria jove, alguns presents a la roda de premsa i fa palesa la presència sobre l’escenari d’un 60% d’artistes locals i del camp de Tarragona.  

Les dates del festival son del 30 de juny al 5 d’agost, un total de 25 dies d’activitat amb un total de 33 actes o espectacles en diferents àmbits i disciplines artístiques i tots de caràcter gratuït.  

La programació compta amb música, però també amb dansa, circ i cinema i engega tots els dimarts amb el cicle Margalló, que recordem que s’ubica a diferents espais de la ciutat com la Casa Canals, el fòrum de la colònia i Pla de la seu, es podran veure actuacions de joves en el camp de la dansa i  la música. Es comptarà amb artistes com Eloi Duran, el jove ballet flamenc de Tarragona, Indra Dance i el JovaPingu Riichz & Meg. 

Els dimecres comptarem amb Àfrica a la pantalla, un cicle que des de la conselleria de Cooperació ens mostrarà cinema en col·laboració amb el Festival itinerant de cinemes Africans de Catalunya (FICAC), amb temàtiques de feminismes, migracions i memòries colonials i postcolonials. 

Seguiran els dijous, amb les nits temàtiques on s’exhibirà dansa, circ i clown, reggae i trap. Amb la participació de persones joves que a través de la programació d’estiu Tarragonajove s’involucren davant i darrera de l’escenari. Destaquem les habituals nits de la dansa i la nit de Pallasses i les actuacions de Mushkaa, Komando Sound i The phrenetics. 

I el cap de setmana comptarà amb la programació musical amb més artistes i companyies de ressò nacional i estatal acompanyats de grups joves emergents. Los Niños Jesús (el grup de versions de Jordi Évole), la mallorquina Maria Jaume o la programació impulsada des de l’entitat Coopula. Els dissabtes com a novetat hi haurà un nou horari en les actuacions. Dos dissabtes de vermuts i dos dissabtes de tarda, donant així opcions d’oci en diferents franges del dia. Pop, rock i reggae seran algunes de les propostes. 

Adjuntem imatges de la presentació amb el conseller de Joventut, Hermán Pinedo; els tècnics de joventut Georgina López i Andrés Barber; l’autor del cartell Matías Alonso; Raquel Méndez de la companyia la Im.perfecta i Nacho Pascual de Coopula i altres membres d’aquesta entitat. 

Skip to content