Tarragona Jove

Nou espai de debat per elaborar el Pla Local TarragonaJove 2024

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”16297″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”custom_link” title=”DEBAT” link=”https://participa.tarragona.cat/debates/63-pla-local-tarragonajove-2024″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”15492″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”custom_link” title=”ENQUESTA” link=”http://bit.ly/enquesta_tarragonajove”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]La Conselleria de Joventut engega un nou espai de debat que estarà obert fins al proper 7 de juny a través del portal de participació de l’Ajuntament de Tarragona, on es demanarà, una vegada més, la implicació de la població jove de la ciutat, entitats i col·lectius, així com de les persones professionals vinculades a les polítiques de joventut per tal de tirar endavant el Pla Local TarragonaJove 2024.

En aquest espai es podran exposar els diferents punts de vista sobre la situació actual i les necessitats de la població jove, condicionants i factors en el seu procés d’autonomia, aspectes claus pel seu aprenentatge educatiu, cultural i comunitari, i possibles recursos a tenir en compte per la millora de la qualitat de vida de les persones joves. La plataforma, tant per web com també per mòbil, permetrà incloure propostes d’acció en els àmbits educatius, culturals i espais de referència jove. Aquestes propostes podran ser votades tot registrant-se amb el correu electrònic.

A més d’aquest portal de debat, cal recordar que es pot participar de la fase de diagnosi a través d’una enquesta en línia on analitzar tant el grau de coneixement dels recursos i equipaments juvenils com els usos i participació a les accions i activitats que s’hi desenvolupen. A la vegada, també s’hi poden aportar idees i iniciatives com presentar una proposta d’activitat educativa o per actuar en els cicles culturals.

Del recull de les propostes i iniciatives recollits en els espais de reflexió i participació que acull la Conselleria de Joventut, afegint les dades extretes de les enquestes i també de les propostes que rebin més suports en els espais de debat, se n’extraurà un informe útil per incloure als programes d’acció del proper Pla Local Tarragonajove.

El conseller de Joventut, Hermán Pinedo, remarca que “el Pla Local Tarragonajove és una eina viva, dinàmica i transformadora que ha d’interpel·lar les persones joves com a ciutadania reconeguda que transmet activisme i capacitat de decisió sobre els elements claus i condicionants que són d’afectació plena en el seu procés d’autonomia”.

Pinedo afegeix que “mitjançant el Pla Local Tarragonajove, la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona cerca la millora de la qualitat de vida de les persones joves de la ciutat tot oferint-los uns serveis de proximitat que els acompanyin al llarg del seu procés de transició personal i que els donin suport en el seu desenvolupament amb la implementació de recursos i d’accions educatives i culturals que n’afavoreixin el protagonisme i la implicació”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ves al contingut