Tarragona Jove

Primavera Literària 2021

Recepció al sector de les Lletres i Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona


El 14 d’abril tindrà lloc a Casa Canals un dels actes més esperats de la Primavera: la recepció al sector de les lletres. Després d’haver-se de suspendre l’any passat, aquest acte obert al públic, servirà de retrobament d’autors i traductors, editors, llibreters, bibliotecaris i lectors de la nostra ciutat. Enguany, l’escriptora i professora de la URV Margarida Aritzeta reflexionarà sobre la situació de les lletres i, juntament amb ella, els autors i autores que presenten novetat literària, tindran ocasió de llegir-ne un breu fragment.  

El 29 de maig serà el torn de l’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Tal com estava previst per l’edició passada, l’acte commemorarà les 20 convocatòries del premi Vidal Alcover de traducció i els 30 anys de la mort de l’escriptor que dona nom a aquest premi, Jaume Vidal Alcover. 

La programació es completa amb presentacions de llibres, tallers monogràfics de l’Escola de Lletres i clubs de lectura i tallers virtuals de la Biblioteca Pública de Tarragona.  

D’entre les presentacions de llibres, el programa recull algunes novetats literàries destacades de la temporada com el darrer premi Ramon Llull, L’home que va viure dues vegades, de Gerard Quintana; la novel·la La dona de la seva vida, de Xavier Bosch i la darrera novel·la de l’autor tarragoní Alfons CamaEl llarg silenci dels botxins. De tallers monogràfics, en destaquen els dos de l’Escola de Lletres dedicats a l’escriptora nordamericana de literatura fantàstica Ursula K. Le Guin i a les interpretacions del diable en la història de la literatura. Per últim, la Biblioteca segueix amb l’organització dels clubs de lectura, en aquest cas els dedicats a autors italians, als àlbums il·lustrats, a la novel·la negra, a les novel·les feministes i a la lectura teatral entre d’altres.  

Brots tendres 

A causa de les dificultats de la previsió a mitjà termini, la programació de la Primavera Literària s’anirà actualitzant periòdicament. La primera fase, que titulem Brots tendres, és la que s’inicia ara amb el Dia Mundial de la Poesia i s’allarga fins a inicis del mes d’abril. Les següents fases s’allargaran fins al mes de juny.  

Skip to content