Tarragona Jove

Programa ‘Start! Noves Oportunitats’

Tens entre 16 i 24 anys i no treballes ni estudies? Et vols formar? Vols trobar feina? El programa Noves Oportunitats t’ofereix:

  • Orientació laboral i educativa: visites a empreses, entrenament per trobar feina, desenvolupament del projecte vital…
  • Oferta formativa: cursos certificats en famílies professionals (activitats físiques i esportives, hostaleria i turisme, imatge personal, comerç i màrqueting…), preparació per les proves de Grau Mitjà i Superior, descoberta i aprenentatge de llengües…

La Fundació Intermèdia juntament amb la Fundació Formació i Treball, gestiona aquest programa que pretén donar una segona oportunitat a nois i noies d’entre 16 i 24 anys que no han finalitzat amb èxit els estudis obligatoris i/o postobligatoris.

El projecte Start! Noves Oportunitats és un conjunt de serveis d’apoderament, orientació, tutorització, formació i adquisició d’experiència professional per a les persones adolescents i joves del Camp de Tarragona, a partir d’una metodologia d’acompanyament integral que posa en el centre del procés la persona, el seu apoderament i el desenvolupament de competència professional i personal.

El programa treballarà per tal d’oferir a les persones adolescents i joves ateses un acompanyament integral en la seva transició cap a la vida adulta i l’ensenyament postobligatori. Acompanyament per tal de promoure la seva inserció, tant laboral com formativa, permetent així una inclusió social d’èxit.

Durant el programa, les persones seleccionades executaran accions de motivació i apoderament, definició i execució de plans vitals amb reptes en les diferents esferes (oci, salut, relacions personals, participació social, de formació i de treball), així com itineraris personalitzats formatius i laborals. Acompanyats en tot moment pels i per les tutors/es del centre, s’activaran per tal de poder superar amb èxit els reptes de tornar a executar projectes formatius i inserir-se en el mercat de treball.

Per a dur a terme el projecte Start! del Camp de Tarragona i enriquir-lo al màxim, es compta amb la col·laboració de diferents empreses, agrupacions empresarials, centres formatius, professionals i col·laboradors a títol individual, referents del món de l’esport, del teatre, etc.

Formulari d’inscripció

Skip to content