Tarragona Jove

Iniciatives, recursos i eines en línia gratuïtes

En aquesta pàgina hi trobaràs un recull de pàgines web i eines que et poden ser d’utilitat en el teu temps d’oci i lleure, per a la teva formació, o per al (tele)treball. Et convidem que remenis i triïs allò que s’adapti millor a les teves necessitats!

Si coneixes algun recurs o eina útil, que t’agradaria que publiquéssim aquí, fes-nos-ho saber a tarragonajove@tarragona.cat!

Iniciatives a les xarxes del territori

Castellers: Exposició en línia de dibuixos i pintures de temàtica castellera de Carlos Hugo Lezcano.

Límits: Exposició en línia en què els artistes mostren petits fragments del seu dia a dia des del confinament.

Album covers in lockdown: Iniciativa sorgida a Tarragona que proposa que feu la vostre pròpia versió d’una portada de disc des del confinament. L’heu de pujar a Instagram, citar @albumcovers_inlockdown i reptar tres amics. Aneu amb compte que enganxa!

En línia amb Tarragona: L’agenda de tarragona.cat s’ha adaptat al confinament agrupant la programació d’activitats en línia a Tarragona: concerts, obres de teatre, pel·lícules, activitats esportives… per gaudir del temps de quedar-se a casa.

Esports en línia: El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona ha obert diversos canals que ofereixen continguts amb propostes i consells d’activitat física per fer a casa i mantenir-se en forma.

Formació en línia

Formació per al teletreball: De l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Sector construcció: La Fundación Laboral de la Construcción ofereix cursos en línia gratuïts de BIM, eficiència energètica, habilitats directives, noves solucions constructives, PRL, rehabilitació i construcció sostenible i tècniques de recerca de feina.

Cursos de la Fundació Santa Maria de Siurana: Formacions en línia de monitor/a i coordinador/a de menjador, vetllador/a escolar o monitor/a de ludoteca, entre altres.

Tallers de Coop Camp: Tallers formatius en línia per adaptar-se a la nova era post Covid-19. Sobre eines comercials, xarxes socials, com fer estudis de mercat…

Institut Obert de Catalunya: L’IOC ofereix materials formatius en obert de cicles formatius, Batxillerat i ESO.

Google Actívate: El Govern d’Espanya, el Fons Social Europeu, la Cambra de Comerç, el Servicio Público de Empleo Estatal, Infoempleo, Google i un bon grapat d’universitats han sumat esforços per oferir cursos gratuïts des d’aquesta plataforma: màrqueting digital, creació d’apps, desenvolupament web, exportació, productivitat, cerca de feina…

Metges Sense Fronteres: Recursos formatius relacionats amb la Covid-19 dirigits a personal sanitari: metges, infermers i infermeres, personal auxiliar, de neteja, cuidador, zeladors i zeladores…

Cultural

Yellow Plans at Home: Concerts gratuïts en streaming d’Angy, Varry Brava, Andrés Suárez, Dani Fernández i Rayden.

eBiblioCat: Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes.

Raco.cat: Ha obert al públic 506 revistes.

KEXP: Aquesta ràdio de Seattle té un arxiu amb centenars de concerts de grups que han passat per l’emissora.

Museu del Louvre: El museu parisenc ofereix diverses visites virtuals a les seves exposicions i col·leccions.

Audiovisuals

#LaFilmoaCasa: La Filmoteca de Catalunya està recopilant recursos cinematogràfics gratuïts al seu compte de Twitter, @filmotecacat. hi trobareu llargmetratges, curtmetratges, llibres, articles, videocàpsules, fotografies, entrevistes, assaigs, col·leccions fotogràfiques, podcasts… Ja en porta 125, agrupats sota el hashtag #LaFilmoaCasa.

e-Film: Hi podreu veure en streaming un catàleg de 20.000 pel·lícules de gairebé totes les biblioteques de l’estat.

Mosfilm: La que fora principal productora de la Unió Soviética ofereix al seu canal de YouTube films de Tarkovski, Kurosawa i Bondarchuk, entre altres.

Archive.org: Biblioteca sense ànim de lucre amb milions de pel·lícules lliures de drets d’autor, llibres, música, programari…

Somos Cine: Nova plataforma de RTVE amb una siexantena de pel·lícules espanyoles per veure gratuïtament. Films d’Almodóvar, Leticia Dolera, Gracia Querejeta, Cesc Gay, David Trueba, Javier Fesser, Icíar Bollaín…

Public Domain Movies: Pel·lícules clàssiques de domini públic -sense drets d’autor-.

Eines

Trello: Permet visualitzar les tasques en un taulell específic per a cada projecte. També permet treballar en xarxa i gestionar fàcilment el treball en equip, afegint etiquetes, checklists, dates, imatges, arxius…

Asana: Eina digital de gestió de tasques i projectes. Pots compartir, planificar, organitzar i seguir el progrés de les tasques en què cada membre de l’equip està treballant.

Todoist: Gestor de tasques que observa els teus hàbits i activitats i, en funció d’aquests, t’ajuda a organitzar les tasques. Pràcticament un substitut de la teva memòria.

Slack: Ideal per organitzar projectes, mantenir reunions i obrir diversos canals de conversa.

Microsoft Teams: Permet l’edició d’arxius en temps real, a més de xats, videoconferències i trucades telefòniques

Skype: Un clàssic de les reunions virtuals. Accepta grups de fins a 50 persones.

Jitsi: Eina oberta i de codi lliure molt semblant a Whereby que permet fer videoconferències amb fins a 25 persones usuàries sense cost.

OpenOffice: Programes d’ofimàtica de programari lliure. Es poden fer servir sense pagar llicència.

Wetransfer: En versió gratuïta, pots penjar i enviar un màxim de 2 GB d’informació.

Skip to content