Tarragona Jove

eFilm, l’streaming de les biblioteques públiques

La plataforma eFilm és un servei gratuït de préstec de pel·lícules, sèries, documentals i concerts online que no té res a envejar a les plataformes d’streaming més populars amb un catàleg de 20.000 pel·lícules disponibles.

La forma de consumir cultura dels joves està evolucionant deixant de banda els sistemes tradicionals, tot abraçant l’streaming com la manera preferida d’escoltar música o de veure cinema o televisió.

Conscients d’aquesta realitat, les biblioteques s’han adaptat aquests hàbits i ofereixen serveis nous com el de préstec de llibres digitals i ara també de pel·lícules en streaming.En aquests moments ofereixen aquest servei les biblioteques públiques de Catalunya, Madrid, Astúries, Canàries, País Basc, Múrcia i Navarra, així com els municipis de Torrelodones, Guadalajara i Vigo.
Per accedir-hi has de tenir prèviament el carnet d’alguna de les biblioteques participants. Si el tens, només hauràs d’entrar a la plataforma eFilm, seleccionar el web del teu àmbit, introduir-hi les dades del teu carnet de biblioteca, i començar a navegar pel catàleg disponible, tot utilitzant diversos criteris i filtres de selecció.

Encara que el servei és gratuït, hi ha una sèrie de limitacions. En un termini de 72 hores podràs veure la pel·lícula llogada tantes vegades com vulguis, però, incorpora un sistema de colors que limita el número de lloguers al mes:
– Blau (5 al mes): Documentals culturals, artístics, educatius, científics i d’entreteniment. Sèries, animació infantil, cinema i concerts.
– Taronja (3 al mes): Cinema estatal i internacional, documentals, concerts i curtmetratges dels directors i estudis més reconeguts.
– Negre (sense límit): Concerts, curtmetratges, cinema clàssic i documentals.
– Verd (2 al mes): Cinema i documentals de grans productores internacionals.
– Vermell (2 al mes): Estrenes recents.

Malgrat que el servei sigui de franc, trobaràs pel·lícules molt recents, a l’hora que, és una gran oportunitat per recuperar els grans clàssics, el cinema d’autor i les “pelis” de culte.

Pel que fa a la qualitat dels arxius, encara que hi ha alguns en alta definició (HD), la major part s’emeten en qualitat DVD. Suporta els navegadors Chrome o Firefox i l’opció de visualització en el televisor mitjançant Chromecast. També funciona amb les versions més recents d’Android i IOS. És lògic pensar que amb el pas del temps augmentarà el nombre de biblioteques adherides a la plataforma o l’augment en la qualitat dels arxius.

Pregunta a la teva biblioteca si està adherida a aquest servei i comença a gaudir d’aquest recurs extraordinari per consumir cinema de forma legal i sense passar per caixa!

Més informació:

Skip to content