Tarragona Jove

Tarragona Jove dona la benvinguda a l’Any Nou Xinès amb cinc propostes especials

Amb l’objectiu d’apropar les tradicions i la cultura xineses a les persones joves, l’associació d’estudiants xinesos de la Universitat Rovira i Virgili ofereix a Tarragona un total de cinc propostes gratuïtes per donar la benvinguda a l’Any Nou xinès. L’Espai Jove Kesse ha estat l’escenari de la primera activitat, un taller de pintura realitzat ahir dimecres.

El programa especial continua avui dijous amb un taller de cuina xinesa, a les 17.30 h, que ensenyarà a preparar raviolis i hotpot xinès, els menjars més típics del sopar d’Any Nou. Demà divendres, a les 20 h, l’Espai Jove Kesse celebrarà la Nit de la Xina amb una mostra de danses i músiques modernes i tradicionals que donaran la benvinguda a l’any del conill.

Dissabte 28 a les 18 h, es realitzarà una jornada de Mahjong, un joc de taula mil·lenari d’estratègia, habilitat i càlcul originari de la Xina i exportat a occident fa un segle. A més, es podran practicar jocs i esports tradicionals xinesos que han estat reconeguts internacionalment pel seu valor educatiu, cultural i saludable.

Finalment, del 4 de febrer al 25 de març a les 18 h, l’Espai Kesse proposa una aula d’iniciació al xinès, un curs intensiu de mandarí i pequinès enfocat de manera molt pràctica i que posarà èmfasi en la comunicació oral i els caràcters escrits d’una de les llengües més antigues del món.

Tret de sortida a la programació d’hivern

D’altra banda, aquest mateix cap de setmana, Tarragona Jove iniciarà la seva programació d’hivern amb dues activitats: la tarda de jocs de rol i estratègia (dissabte 28 de gener, de 17 a 20.30 h) i la primera sessió –d’un total de tres— del taller de construcció d’andròmines disfressades per al Carnaval 2023, també dissabte, de 16.30 a 20.30 h (amb inscripció gratuïta fins al mateix moment de començar l’activitat).

La programació completa i les inscripcions per a totes les activitats d’hivern i de l’Any Nou xinès estan disponibles a Programació – Tarragona Jove.

Skip to content