Tarragona Jove

Tarragona organitza activitats per commemorar el 25N

L’Espai Jove Kesse acull diverses activitats

25N Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dimarts el programa d’actes de conscienciació amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Un programa que s’iniciarà el pròxim 23 de novembre i que s’allargarà fins a finals de desembre, amb més d’una vintena d’activitats entre jornades, conferències, tallers o cinema per reivindicar la data i la lluita contra les diferents violències que pateixen les dones.

Des del Servei municipal de Joventut i cooperació hem programat diverses activitats a l’Espai Jove Kesse. Destaquem, el dimecres 24 de novembre a les 19 h s’exposa el documental La Meva Pell, de Judit Aranda i Carlos Collazos, amb una durada de 93 minuts. Aquest mostra el relat de vuit dones valentes amb arrels, identitats, orígens i sabers diferents. Dones que han viscut l’experiència del procés migratori en primera persona i que han deixat el seu país buscant un futur a Europa. Realitzat per SICOM i Entrepobles, posa el focus en l’acollida des del punt de vista de la dona com a supervivent d’una doble discriminació: com a migrant i com a dona. L’entrada és lliure amb places limitades.

Posteriorment, el dimarts 30 de novembre a les 10 h, el Kesse acull la Taula Rodona: «Violències masclistes menys visibles envers la dona». Es parlarà de la violència familiar i social, la vicària (contra els fills i filles i els animals de companyia). Els ponents seran Montse Olivé, treballadora social del SAR, Esther Martínez, psicòloga infantojuvenil del SIE i Marta Reynals, advocada especialitzada en violències domèstiques i en dret animal. L’activitat serà d’accés lliure: inscripció per ordre d’arribada, amb places limitades.

Del dimecres 28 al dijous 30 de desembre, de 17 a 20 h, es realitzarà un curs a la “Introducció a l’autodefensa feminista, nivell 2” a l’Espai Jove Kesse. Els eixos d’aquest seran apoderament, assertivitat i autodefensa. Es proporcionaran eines i s’entrenarà amb aquestes per mantenir la calma i gestionar l’espai personal i la comunicació, per promoure la seguretat. Consisteix doncs en un taller per aprofundir en l’autodefensa feminista amb simulacres verbals i físics. També per defensar-se físicament, si cal. Serà a càrrec de Karin Konkle, i serà necessari haver participat en el nivell 1. Cal que les participants portin roba còmoda. Es tracta d’un taller gratuït per a dones d’entre 14 i 24 anys. Les inscripcions seran a partir del 9 de desembre a la pàgina web de www.tarragonajove.org.

Finalment, el Kesse tancarà el programa amb l’activitat Like Live Love, que tractarà sobre el temps que dediquem cada dia al mòbil i a les xarxes socials, on ens farà reflexionar i agafar nous hàbits de comportament. El taller és gratuït, sol fa falta la inscripció prèvia a la web. Per motius aliens a l’organització aquesta activitat s’ha posposat al primer trimestre de 2022. Des de Tarragona Jove publicarem noves dates o es podrà consultar aquí.

Les activitats al voltant del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les dones estan organitzades per difrents departaments de l’Ajuntament de Tarragona sota la coordinació de la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+, amb la participació de l’Oficina Jove del Tarragonès, el Consell Municipal de les Dones i la Generalitat de Catalunya i el finançament del Ministeri d’Igualtat dins del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Ves al contingut