Tarragona Jove

Tarragona proposa una jornada per mirar la cultura des d’una perspectiva ecosocial

Tarragona Cultura i el Col·lectiu Liana, organitzen un debat per donar respostes a les crisis ambientals des de l’art i la cultura.

La cultura es troba davant del repte de repensar i transformar el seu paradigma: el vell model basat en un consum creixent d’energia i recursos que ignora el seu impacte ambiental no està a l’altura dels reptes globals actuals. Davant d’aquest fet, per proposar solucions, Tarragona Cultura i el Col·lectiu Liana coorganitzen la jornada de debat i taller ecosocial amb la participació de professionals de la gestió i la producció cultural. 

Dijous, 27 d’octubre, de 19 a 21.30 h, al Teatre Tarragona tindrà lloc un debat que busca donar resposta a les crisis ambientals des de l’art i la cultura. Sota el títol La casa es crema, la jornada vol reflexionar al voltant de les crisis entre cultura i crisi ambiental, amb l’objectiu no només de despertar consciències sinó també de teixir aliances i complicitats i d’oferir als participants una visió global que mostri les interconnexions que hi ha entre la cultura i l’entorn. Participaran en el debat la directora de projectes del Teatre Nacional de Catalunya i directora d’escena, Judith Pujol; la directora del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, Gemma Carbó; el professor Serra Húnter del departament de Dret Públic de la URV, Jordi Jaria, i la tècnica de projectes de cooperació internacional a Oxfam, Sandra Sotelo

La segona part d’aquesta jornada serà el dissabte, 26 de novembre, de 10 a 18 h també al Teatre Tarragona, on se celebrarà el taller Carbònics anònims, que pretén generar un prototip de guia per a incloure la mirada ecosocial a la producció cultural. La dinàmica del taller inclourà elements performatius i vivencials.

+info

Inscripcions a esceniques@tarragona.cat   

Skip to content