Tarragona Jove

Tarragonajove obre una fase de consulta, debat i opinió

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

ES FA UNA CRIDA A LA CIUTADANIA JOVE D’ENTRE 12 I 35 ANYS A PODER FER PROPOSTES I EXPOSAR LA SEVA VISIÓ MITJANÇANT DIVERSES EINES I ESPAIS D’OPINIÓ.


 

Per començar, des de l’1 d’abril i fins el 4 de maig, s’habilita una enquesta online de fàcil resposta on analitzar tant el grau de coneixement dels recursos i equipaments juvenils com els usos i participació a les accions i activitats que s’hi desenvolupen. A la vegada, també s’hi poden aportar idees i iniciatives com proposar-te a presentar una activitat educativa o actuar en els cicles culturals.  Aquesta enquesta es podrà trobar a:.[/vc_column_text][vc_btn title=”Enquesta: bit.ly/enquesta_tarragonajove” style=”3d” color=”turquoise” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-pencil” add_icon=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fbit.ly%2Fenquesta_tarragonajove||target:%20_blank|”][vc_column_text]A més a més, del 5 al 28 de maig, s’obre un espai de debat a la plataforma participo.tarragona,cat on la implicació de la població jove de la ciutat, entitats i col·lectius, així com de les persones professionals vinculades a les polítiques de joventut, ha d’esdevenir cabdal. Per això, s’habilita aquest espai de debat, consulta i opinió on poder exposar els diferents punts de vista sobre la situació actual de la població jove, condicionants i factors en el seu procés d’autonomia, aspectes claus pel seu aprenentatge educatiu, cultural i comunitari, i possibles recursos a tenir en compte per la millora de la qualitat de vida de les persones joves. La plataforma web com també per mòbil, permetrà incloure propostes d’acció en els àmbits educatius, culturals i espais de referència jove. Aquestes propostes podran ser votades tot registrant-se amb el correu electrònic. Del recull de les propostes i iniciatives que rebin més suports se n’extraurà un informe útil per incloure als programes d’acció del proper pla local tarragonajove.

Fins a finals d’any, es preveu poder convocar 4 grups de discussió sobre aspectes claus pel desenvolupament de les persones joves com són l’educació, la cultura, els factors de desigualtat i accessibilitat als recursos i serveis, etc…

Cal afegir també en el global del procés participatiu que permetrà la revisió i actualització del pla local tarragonajove, els qüestionaris d’avaluació i participació a les activitats joves, les enquestes de satisfacció als espais joves i la realització i projecció dels documentals de carrer on darrerament se n’ha pogut visionar un recull al cicle JOVEDOCFEST e-tarragonajove.

L’Ajuntament de Tarragona amb això vol revisar, actualitzar i impulsar un nou pla director de les polítiques municipals adreçades a les persones joves de la ciutat, el Pla local Tarragona jove (PLTJ2024).

El Pla local Tarragona jove recull les línies estratègiques i les actuacions per al desenvolupament de les polítiques de joventut per als propers quatre anys (2021-2024), les quals són el resultat d’un treball d’anàlisi de la realitat juvenil i de les polítiques de joventut implementades al municipi, que a la vegada permet realitzar un diagnòstic de les persones joves de la ciutat de Tarragona. Aquest Pla ha de ser la principal eina que coordina d’una manera integral les accions i els serveis que s’adrecen al col·lectiu de joves de la ciutat de Tarragona.

El conseller de joventut Hermán Pinedo remarca que:

“el Pla Local Tarragonajove és una eina vida, dinàmica i transformadora que ha d’interpel·lar a les persones joves en tant en quan ciutadania reconeguda que transmet activisme i capacitat de decisió sobre els elements claus i condicionants que són d’afectació plena en el seu procés d’autonomia”.

Pinedo afegeix que:

“mitjançant el Pla Local Tarragonajove, la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona cerca la millora de la qualitat de vida de les persones joves de la ciutat tot oferint-los uns serveis de proximitat que els acompanyin al llarg del seu procés de transició personal i que els donin suport en el seu desenvolupament amb la implementació de recursos i d’accions educatives i culturals que n’afavoreixin el protagonisme i la implicació”.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Skip to content