Tarragona Jove

Taula rodona sobre l’accessibilitat en el món de la cultura

Amb el títol de ‘Cultura Feat Inclusió’, demà dijous 5 de novembre a les 19 h, s’obrirà una taula rodona en streaming que vol ser un espai de diàleg al voltant de l’accessibilitat i democratització de les arts. A través de la plataforma etarragonajove es realitzarà en directe aquesta xerrada que vol donar visibilitat a projectes i iniciatives inclusives en el món de la cultura. Entre les intervencions, cal destacar a Sandra Bracke, tècnica d’inclusió sociolaboral, intèrpret de llengua de signes catalana i integrant del grup musical Roba Estesa. L’acompanyaran a l’espai de debat, Manu Monteanu, Anna Mejías, (director i protagonista de la pel·lícula documental ‘La Vida con Williams’); Sandra Inestal i Ernesto Duarte (Teatre Ganyotes) i Paula Ulloa (Club Social La Muralla). L’acte estarà conduït per Núria Loras de @elfarcooperatiu.

Aquesta activitat vol posar de manifest l’oportunitat de viure l’experiència artística a persones amb capacitats diferents; persones amb tota mena de discapacitat, sigui física, psíquica, sensorial o amb trastorn mental. Una oportunitat per fer-se visible i fer-se escoltar, en un camp cultural de vegades sense ulls ni oïdes que busca la màxima qualitat artística. La creació cultural entesa com a procés es planteja des d’una perspectiva integral, intentant atendre i conèixer la diversitat d’interessos, de capacitats, de necessitats i de plantejaments.

L’accés a l’art i la cultura com a dret universal que han de poder ser gaudits per qualsevol persona independentment de la seva condició social, econòmica, física o mental. La necessitat de fer accessibles les creacions artístiques i els espais d’exhibició, educant i sensibilitzant. La inclusió del col·lectiu amb diversitat sensorial en la vida artística i cultural de la ciutat ha de ser una missió a perseverar. El treball en comú entre agents culturals, institucions, equipaments i associacions per aconseguir una democratització real de l’art i la cultura. Un espectacle o proposta artística accessible és aquell que té en compte totes les mesures d’adaptació existents per a poder ser entès i gaudit per qualsevol persona sense excepció.

Sota aquest pretext, l’acte tertúlia recollirà un conjunt de conclusions i consideracions a tenir en compte a l’hora de fer més inclusiu una proposta cultural i interpel·la a tota persona creadora, programadora cultural, gestora cultural i del món de les arts a participar-hi mitjançant el seguiment i xat a www.tarragonajove.org/streaming.

L’acte està organitzat pels Grups de Teatre Jove, la Conselleria de Joventut i Conselleria de Capacitats diverses de l’Ajuntament de Tarragona.

Ves al contingut