Tarragona Jove

Torna el concurs #HipHopPau, adreçat al jovent sensibilitzat amb la cultura de pau

El passat mes de setembre, l’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) va estrenar la sisena edició del Concurs de Hip-Hop per la Pau. És un nou impuls visual que té per objectiu potenciar la difusió del certamen, i eixamplar d’aquesta manera la divulgació i sensibilització sobre la cultura de pau entre el jovent.

El Concurs d’Hip-hop per la Pau s’adreça a noies i nois de Catalunya de 12 a 25 anys que vulguin reflexionar sobre la pau i la no violència a través del rap. S’hi pot participar a través de dues modalitats:

  • Modalitat 1: adreçada a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya.
  • Modalitat 2: adreçada a joves d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya.

Per participar-hi cal formar un grup d’un mínim de tres persones, compondre una peça d’hip-hop amb versos de creació pròpia i fer-ne una gravació en vídeo.

La lletra de les cançons ha d’estar relacionada amb la crítica de la violència, la denúncia de violacions de drets humans, la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats, la reivindicació de les diferències, la convivència o el paper dels joves en la construcció de pau.

El concurs és una iniciativa de l’ICIP que compta amb el suport del Departament d’Educació, la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Aquesta nova convocatòria estarà oberta fins al 30 de gener de 2022, coincidint amb la celebració del Dia Escolar de la No violència i la Pau. Podeu recuperar les peces premiades en les anteriors edicions al web de l’ICIP i al canal ICIPTube.

Skip to content