Tarragona Jove

Torna el DiscoverEU el 7 d’abril. Prepara’t per explorar Europa!  

La Comisión Europea dará 60.000 billetes a jóvenes europeos, DiscoverEU

Tens 18 anys i resideixes legalment en un dels estats membres de la UE o tercers països associats a Erasmus+? Prepara’t per explorar Europa!  

DiscoverEU és un programa de la Unió Europea que us ofereix l’oportunitat de descobrir Europa a través d’experiències d’aprenentatge. Viatjant principalment amb tren (hi ha excepcions per permetre als qui viuen a illes o zones remotes), descobrireu els impressionants paisatges d’Europa i la seva varietat de ciutats i pobles. Podeu presentar-vos durant les dues rondes de sol·licitud que tenen lloc cada any. Els sol·licitants seleccionats reben un abonament de viatge. 

Com a jove de 18 anys, DiscoverEU us ofereix l’oportunitat de participar en una experiència de viatge que us permetrà explorar la diversitat d’Europa, conèixer el seu patrimoni cultural i la seva història i connectar amb gent d’arreu del continent. A més, DiscoverEU us permet, com a joves, desenvolupar habilitats vitals valuoses per al vostre futur, com ara la independència, la confiança i l’obertura a altres cultures

NOU! A partir de la primera ronda de sol·licituds de 2022, els participants seleccionats rebran una targeta de descompte DiscoverEU amb descomptes en visites culturals, activitats d’aprenentatge, esports, transport local, allotjament, menjar, etc.   

Més de 130.000 joves han rebut un abonament de viatge des de la primera ronda de sol·licitud el juny de 2018. Una altra ronda tindrà lloc entre el dijous 7 d’abril de 2022 a les 12:00 (CEST) i el dijous 21 d’abril de 2022 a les 12:00 (CEST) .

Per ser elegible, cal que: 

  • haver nascut entre l’1 de juliol de 2003 (inclòs) i el 30 de juny de 2004 (inclòs)
  • omplir el número de targeta d’identitat (DNI), passaport o targeta de residència legal correcta al formulari de sol·licitud en línia 
  • residir legalment*, en el moment de la decisió de selecció, d’un dels països següents: 

           – un dels estats membres de la Unió Europea inclosos els països i territoris d’ultramar (PTU)

 – un dels tercers països associats al programa Erasmus+: Islàndia, Liechtenstein, Macedònia del Nord, Noruega, Sèrbia i Turquia. 

Després, haureu de participar en un qüestionari (tret que sol·liciteu com a grup). Si sou seleccionats, podreu viatjar durant un període mínim d’1 dia i fins a 30 dies entre l’1 de juliol de 2022 i el 30 de juny de 2023. Tingueu en compte que si teniu una discapacitat o un problema de salut que dificulta el vostre viatge, rebreu assistència i suport per ajudar-vos a participar en el programa

Més informació aquí.

Skip to content