Tarragona Jove

Torreforta estrena la CivicCleta

L’Ajuntament de Tarragona impulsa aquest projecte de mobilitat sostenible basat en el servei de formació i posada a punt de bicicletes de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona

El Centre Cívic de Torreforta obre al públic aquest dissabte 18 de novembre la CivicCleta, el servei de formació i posada a punt de bicicletes de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona.

L’Ajuntament Tarragona impulsa aquest projecte de mobilitat sostenible que vol donar una nova vida a les bicicletes i fomentar-ne l’ús entre la ciutadania i que estarà a disposició de tothom els dissabtes de 9 a 14 h. Aquesta posada en marxa funcionarà com a prova pilot i durarà fins al 31 de desembre, període després del qual es renovarà el servei anualment.

El servei comença a pedalar amb dues línies principals:

  • Un espai d’autoreparació de bicicletes.
  • Una programació d’activitats i de càpsules formatives impartides per professionals.

ESPAI D’AUTOREPARACIÓ

El servei d’autoreparació o punt ITB és al Centre Cívic Torreforta els dissabtes des del 18 de novembre al 23 de desembre de 9 a 11 h i els dies 27, 28, 29, 30 de desembre de 8.30 a 10.30 h.

Aquest espai acompanya les persones usuàries del servei amb personal tècnic i també proporciona les eines necessàries per poder dur a terme les tasques de reparació, excepte el material fungible, que s’ha de portar de casa.

CÀPSULES FORMATIVES I ACTIVITATS AL VOLTANT DE LA BICICLETA

Pel que fa a les activitats i càpsules formatives, s’ha preparat un calendari de sessions per aprendre a anar o circular millor en bicicleta, per planificar rutes i per aprendre les nocions bàsiques de manteniment.

Dins d’aquestes formacions, hi ha tallers específics de frens, transmissions i rodes i també una formació adreçada a dones, dins de la programació del 25N.

En l’apartat d’activitats, s’ofereixen dues pedalades familiars: una a l’Anella Mediterrània i una altra per l’Horta Gran.

EN PROJECTE, EL PRÉSTEC DE BICICLETES PER A ENTITATS

En les properes setmanes el projecte s’estendrà i incorporarà un servei de préstec de bicicletes per a entitats, escoles o tots aquells grups que ho puguin necesitar.

El projecte està en redacció per part de l’empresa adjudicatària del servei amb l’objectiu de facilitar l’accés universal a la bicicleta perquè totes les persones, des d’escolars a membres d’associacions, puguin disposar-ne d’una per fer pedalades, rutes o qualsevol altra activitat programada al voltant de la bicicleta, de manera que aquesta és la part més social del projecte.

Més informació del projecte CivicCleta aquí

Skip to content