Tarragona Jove

TWERK & BOOTY DANCE ARRIBA A L’ESPAI JOVE KESSE PER TRENCAR ESQUEMES

Aquest divendres 2 de març a les 19.00h., per primera vegada, Tarragona tindrà un taller de twerk & booty dance per a noies de la mà de Kim Jordan Creations i amb l’acompanyament de l’entitat Assexora’tgn.

Aparentment, podria semblar un taller de ball urbà amb orígens de l’Àfrica que consisteix bàsicament a moure els malucs i la pelvis. Figures d’abast mediàtic com Miley Cirus o altres manifestacions de productores musicals han reduït aquesta tècnica de ball a simplement la seducció i l’exhibicionisme.

Booty dance és molt més que això. Per aquest motiu, Kim Jordan Creations, de la mà de la professora acreditada i tarragonina Victòria Mosseguí, proposa entrar a fons en un missatge més transformador on aconseguim el control i el poder del nostre cos. Tal com s’explica en el transcurs del taller, ballar amb la pelvis i els malucs és un exercici que genera infinitat de beneficis ja que es treballa des del centre del plaer del propi cos, a més d’agilitzar el flux d’energia de cap a peus i a la inversa. Amb això, es vol lluitar contra la versió de la sexualitat per i pel plaer dels homes amb el greuge de deixar la dona fora de l’equació.

Amb el lema “el control dels nostres cossos i de la nostra sexualitat, no és un crim, és una revolució” arriba amb força un monogràfic intensiu on també intervindran l’equip d’agents de salut d’Assexora’TGN.

En aquesta classe magistral, s’estableix una simbiosi clara d’educació sexual i moviment corporal, encoratjant a les noies a descobrir la seva pròpia consciència corporal. Entendre també que tota submissió i repressió femenina s’ha construït partint de factors culturals, socials i creences imposades. El control de l’eix central del nostre cos, implica alliberar-nos de connotacions morals i reclamar missatges de respecte contundent. No podem entendre ni permetre el twerk & el booty dance com un ball únicament centrat en una provocació o una invitació directa al sexe.

Es procurarà transformar la visió del grup de noies participants fins aconseguir millorar l’autonomia emocional, el control del propi cos i el reforç de la seguretat personal. Es tracta realment d’un repte que consisteix d’entrada a trencar contundentment amb segons quins models despectius i repressius envers la figura femenina.

Aquesta activitat ha estat organitzada per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i està dirigida a noies de 14 a 25 anys. Per tal de participar-hi, cal reservar plaça aquí o bé, presencialment, des de l’Espai Jove Kesse o l’Oficina Jove del Tarragonès.


Kim Jordan és una ballarina i coreògrafa nord-americana (Llicenciada en Ball i Sociologia a la Universitat de Las Vegas el 2005), amb una contrastada experiència tant professional com al món de l’ensenyament. Sis anys com a coreògrafa i ballarina professional a Los Angeles i Las Vegas, sumats a altres 8 a Europa avalen el seu bagatge.

La seva curiositat innata l’ha portat a recórrer 4 continents a la recerca de noves expressions: la història i sociologia de la dansa Jazz i les danses urbanes al seu país, la potència i classicisme de l’afro-brasiler i Samba Reggae a Brasil, la depurada tècnica hip-hop a Japó i Salvador de Badia el 2016 per formar-se en la Tècnica Silvestre.

Col·labora regularment amb el Consell Europeu com a educadora de Hip-hop en el seu projecte Anti-Rumors que procura combatre el racisme i va portar els dos estils de Samba Reggae i Booty Dance a l’escena de Barcelona pel seu compte. Amb la seva procutora Kim Jordan Creations, acaben de realitzar el primer curs de formació i certificació de BootyDansi/Twerk. Kim creu fermament que implicar-se en més formes d’exploració artística ens ajuda a entendre millor la nostra realitat.

Skip to content