Tarragona Jove

L’Espai Jove Kesse reflexiona al voltant del 8 de març

Aquest pròxim dijous, 8 de març, se celebra el Dia Internacional de la Dona, que enguany s’ha fet coincidir, a més de 70 països, amb una vaga general. A l’Espai Jove Kesse reflexionarem al voltant del 8 de març i de la situació laboral i social de les dones amb un conjunt d’activitats organitzades pel Servei Municipal de Joventut i el Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, així com del col·lectiu feminista Fridas.

El 7 de març, de 19.30 a 21 h a la sala d’actes, Fridas organitza ‘Contra l’assetjament laboral, defensa’t! Passos a seguir en una situació d’assetjament laboral’, una xerrada a càrrec de l’advocada Pilar Casas i l’antropòloga Rosa Casas, de l’Associació Dones i Homes per la Igualtat i el Desenvolupament (Dhides).

Divendres 9 de març, a partir de les 18 h, farem a la Primera Planta un taller-debat destinat a joves de 14 a 18 anys. Agafant com a punt de partida el llibre ‘Caliban i la bruixa’, de Silvia Federici, es debatrà l’evolució de la dona a Occident durant la història i la seva situació laboral i social en l’actualitat.

El Departament de Cooperació ha organitzat un acte (dimecres 14 de maç, 19 h) que servirà per compartir les experiències de Dones Defensores de Drets Humans i comptarà amb la presència de Silvia Berrocal, membre de la Fundación Forjando Futuros i impulsora de la Corporación de víctimas sobrevivientes del conflicto en Urabá – Visionando la Paz (COMUPAZ ), i Clara Ruiz, activista de l’Associació Entrepobles que ens parlarà de les experiències de dones que lluiten en contextos extractivistes al Perú.

La tasca de les defensores i defensors de drets humans és essencial per millorar les condicions de vida de les persones, per reduir desigualtats i per crear relacions més justes. Tot i l’essencialitat, aquesta tasca és a la vegada un treball perillós i inclús mortal. Les dones defensores corren els mateixos riscos que els seus homòlegs masculins però a causa de la condició de dones s’exposen a amenaces i modalitats de violència de gènere específiques o són objecte d’aquestes.

Tancarà els actes al voltant del Dia Internacional de la Dona la xerrada ‘Masculinidades en el feminismo’, a càrrec de José C. Ibarz. Serà el dissabte 17 de març, a les 19 h, i novament organitzada pel col·lectiu Fridas.

Skip to content