Tarragona Jove

Cicle de cinema europeu. Els dijous a l’Espai Jove Kesse


El dijous 23 de gener, a dos quarts de 8 del vespre, s’estrenarà un cicle de pel•lícules a l’Espai Jove Kesse organitzat pel centre d’informació Europe Direct Tarragona. L’activitat té com a objectiu la reflexió sobre els problemes que més afecten Europa just l’any que celebrem el vintè aniversari de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Les pel•lícules que es podran veure han estat guardonades amb el Lux Prize, premis que atorga cada any el Parlament Europeu.

Mug‘, primera de les tres pel•lícules programades
La primera pel•lícula que es podrà veure a l’Espai Kesse és “Mug“, dirigida per la directora polonesa Malgorzata Szumowska i on es posa en evidència la importància de la seguretat i de la dignitat dels treballadors. “Mug” és una història d’amor juvenil en un ambient rural polonès. Jacek treballa en la construcció i és un apassionat de la música heavy. La família viu a la mateixa casa, comparteixen sostre els avis, els tres fills i les seves parelles i els tres néts. Un dia, Jacek li demana la mà a la seva promesa. Però al cap de poques hores pateix un accident laboral. Les ferides són tan greus que necessitarà d’una profunda reconstrucció del seu rostre. El que havia estat la seva vida fins a aquest moment canviarà per sempre.

Noves sessions el 6 de febrer i el 5 de març
Les altres trobades amb el cine europeu tindran lloc els dies 6 de febrer amb la pel•lícula “Boges d’alegria”, de l’italià Paolo Virzì, que tracta el tema de les patologies psiquiàtriques i les dones. I el 5 de març tindrà lloc l’última trobada amb la projecció de la pel•lícula islandesa “La dona de la muntanya”, de la directora Benedikt Erlingsson, que explica la història d’una dona que lluita per l’adopció d’una nena òrfena de la guerra a Ucraïna mentre es preocupa pel canvi climàtic.

 

Notícia publícada al bloc de Europe Direct Tarragona

Skip to content