Tarragona Jove

18N Erradiquem les violències sexuals en l’àmbit digital

18N Erradiquem les violències sexuals en l’àmbit digital

Durant el mes de novembre es realitzarà una campanya de sensibilització sobre les violències sexuals en l’àmbit digital per a la població jove impulsada per EntrepoblesAieti, Enraíza DerechosDemus Perú i Fundació Kallpa finançada per AECID (Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament).

Aquestes violències s’estan desenvolupant cada vegada més. De fet un 30% de les dones que han patit violències masclistes en línia han estat violències sexuals. Com la població jove és la que fa més ús de les noves tecnologies, una bona manera de sensibilitzar-los sobre la violència masclista és fer una campanya amb un enfocament molt concret en aquest àmbit.

Segons dades de la UN, una de cada tres dones en el món sofreix o ha sofert violència física o sexual, i una de cada quatre joves d’entre 15 i 24 anys que ha tingut una relació íntima, haurà sofert violència en arribar als 25. D’aquestes violències, una part es desenvolupa en les TIC. De fet, segons dades de l’ONG Pla Internacional, el 60% de les dones joves ha sofert violència a través d’internet.

En aquest sentit, el dijous 18 de novembre a les 17:30 h es llança una campanya de sensibilització en la qual es vol arribar a la població jove d’entre 17 i 22 anys. Sortirà amb una acció en xarxes socials a través dels comptes de Tik Tok i Instagram de Mauro Cyan i AnaIn.

Tik Tok@maurocyan  y @laanaintw

Instagram@maurocyan y @laanain

 Es vol anunciar als joves que existeixen alternatives als mandats de gènere tradicionals, i que existeix la possibilitat de posar límits i eliminar la violència masclista de la seva vida.

Skip to content