Tarragona Jove

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I DE PÚBLIC A LA 28a MOSTRA DE TEATRE JOVE

El passat 17 de maig va engegar la 28a Mostra de Teatre Jove de la ciutat, organitzada per la conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i els grups de Teatre Jove. Aquest any, l’aparador del teatre juvenil ha representat vuit obres interpretades per col·lectius de joves tarragonins i tarragonines amb inquietuds teatrals i culturals; fins a 350 nois i noies han pujat a l’escenari. La conselleria de Joventut ha destacat la tasca conjunta feta entre l’Ajuntament i els col·lectius de joves creadors i creadores de la ciutat, que ha permès consolidar una programació estable i de qualitat, que han seguit 4.600 persones, entre les funcions presencials i la proposta en streaming, que ha estat molt ben rebuda. 

En aquesta línia es preveu seguir treballant per donar suport a la creació cultural juvenil i al foment d’espais d’exhibició cultural. S’afegeix que any rere any hi ha grups que s’estrenen i s’animen amb portar a escena obres de creació pròpia, la qual cosa demostra que aquesta mostra està molt viva. L’aportació des de l’Ajuntament ha estat oferir als grups participants el suport necessari, mitjançant equipaments culturals i juvenils per a la formació, l’experimentació, la reflexió i l’exhibició per tirar endavant les seves pràctiques artístiques i culturals.   

Aquesta nova edició de la Mostra de Teatre Jove ha estat possible gràcies a la tasca i vocació de moltes persones professionals i figures implicades referents a la ciutat en el camp cultural, les quals han format part del Consell Assessor de la Mostra i han prestat el seu temps i expertesa en l’acompanyament formatiu i d’assessorament als i les joves membres de les companyies i grups de teatre. La 28a edició ha comptat amb personalitats com Mercè Sardà, Eva Vives, Raquel Méndez, Anna Plaza i Enric García. 

Amb ja més de 28 anys de trajectòria, la Mostra és ja un referent al Camp de Tarragona, una programació liderada i feta per joves, que aquest 2021 ha retornat als escenaris amb més força i amb la voluntat, en els propers anys, d’ampliar la proposta a grups i companyies teatrals de la demarcació.  

Skip to content